/ 6 причин для того, щоб їсти марихуану, а не курити її

6 причин для того, щоб їсти марихуану, а не курити її


Growpro нагадує, що в Україні законодавством не передбачено легальне використання речовин які містять канабіноїди. Але бути в курсі світового досвіду, хоча б теоретично - можна! Отже:


1. З'їдена марихуана працює по-іншому

Куріння марихуани і поїдання її по-різному впливають на тіло і свідомість людини. Коли ви курите марихуану, ваше тіло перетворює непсіхоактівний ТГК, головний психотропний компонент марихуани, в ТГК дельта-9. Саме ця форма ТГК викликає ті самі якості, якими знамениті курці - важкі повіки, апатію і розслабленість, хихикання, зажори.
З'їдена марихуана призводить до іншого ефекту, так як тіло, фактично, перетворює непсіхоактівную форму ТГК не в ТГК дельта-9, а в ТГК дельта-11. Це, в свою чергу, викликає інший ефект в свідомості і тілі людини: його наслідки приємніші, ніж ефект від викуреної цигарки з марихуаною.


2. Ефект від з'їденої марихуани залишається довше

Якщо ви хочете, щоб ефект від марихуани тривав довше, але був м'якше, з'їсти її,  краще, ніж викурити. Справа в тому, що при курінні марихуани ТГК «доставляється» до центральної нервової системи через легені, і ефект настає дуже швидко. Після куріння марихуани ви можете відчути ефект протягом однієї або двох хвилин. Цей ефект, як правило, зберігається протягом приблизно одного або двох, максимум трьох годин, після чого позитивні ейфорійні відчуття закінчуються, і підступає втома.
Якщо ви з'їсте марихуану, все буде не так. Людина, що з'їла, чи випила марихуану, може виявити, що ефект не настає протягом години або навіть трьох. На цей параметр впливає безліч факторів, зокрема - на порожній або повний шлунок людини котра з'їла ТГК. Хоча ефект настає довше, з'їдена марихуана впливає на ваше тіло і свідомість протягом семи годин. Результат зберігається довше, а ефект виходить менш виражений, більш спокійний, і бажання впасти на найближчий диван з пачкою чіпсів або печива просто не виникає. Люди, що вживають марихуану з метою полегшити симптоми тривоги, депресії або болю можуть вважати ефект від з'їденої марихуани більш відповідним їм, ніж ефект від куріння. 


3. З'їдена марихуана не викликає депресію і розбитість

Багато людей відзначають у себе ефект «постейфорічної розбитості», яка настає, коли ефект марихуани проходить. Цей ефект приходить після куріння, і його досить, щоб людина відмовилася від подальшого вживання канабісу, навіть якщо він прописаний цій людині лікарем.
Ви можете відчути себе втомленим, вигорілим і похмурим. Це, фактично, означає, що залишок дня можна викреслити з життя. При цьому з'їдена марихуана впливає через різні провідні шляхи нервової системи і діє повільніше, і ви менше схильні до спустошення і розбитості, яка настає, коли проходить психоделічний ефект. Це може означати, що їстівну марихуану можна вжити вранці або протягом дня, не побоюючись, що залишок дня не стане жахливим.


4. З'їдена марихуана впливає на все тіло

Отже, куріння марихуани доставляє ТГК в організм через легені. Це найшвидший шлях досягнення психоделічних ефектів, в той час як з'їдена марихуана «рівномірно поширюється по всьому тілу» і діє довше і повільніше. На думку експертів, з'їдена або випита марихуана, набагато сильніше, ніж викурена може допомогти вгамувати біль у всьому тілі і розслабити його. Це пов'язано з особливим ефектом ТГК і інших канабіноїдів, які більш рівномірно розподіляються по тілу і впливають на мозок. Поки викурена марихуана впливає, в першу чергу, на мозок, з'їдена «травичка» діє на все тіло, включаючи мозок, і може представлятися більш цілісним рішенням проблем тіла і свідомості.


5. Вживання марихуани в їжу запобігає пошкодженню гортані і ротової порожнини

Багато людей і не підозрюють, що куріння марихуани часто призводить до тих же проблем, що й вживання тютюну (незважаючи на те, що в ній немає нікотину). Куріння марихуани може бути причиною скорочення слиновиділення, в зв'язку з особливим впливом куріння на нервову систему, наслідком якого є ксеростомія (сухість у роті). Цей стан - результат хронічної нестачі слини в роті. В результаті курець може отримати несвіже дихання, стоматит і зіпсовані зуби. Недолік слини також збільшує ризик пародонтиту. Це відбувається тому, що бактерії безконтрольно ростуть в роті, не омивається слиною.
І поки ТГК та інші діючі речовини марихуани, як було показано в ряді наукових досліджень, можуть допомагати людині боротися з раком, куріння марихуани може мати прямо протилежний ефект: впливати на здоров'я так само, як і куріння тютюну. Деякі дослідження (наприклад, робота Доктора Ташкінов з Відділення пульмонології та реанімації медичного факультету Лос-Анджелеса «Куріння марихуани як причина захворювань гортані») показують, що існує високий ризик захворювань верхніх дихальних шляхів, пов'язаних з регулярним курінням марихуани. Очевидно, що стверджувати щось напевно зараз зарано: потрібно більше досліджень в цій області - з описом як негативних, так і позитивних наслідків куріння конопель. Однак уже є деяка інформація, яку треба мати на увазі. Також вже зараз можна сказати, що вживання марихуани в їжу, найімовірніше, більш безпечно, ніж куріння марихуани.


6. При вживанні марихуани в їжу використовуються цінні відходи

Всі переконані «курці» марихуани можуть подумати про те, скільки цінного матеріалу відправляється у відходи. З марихуани, непридатною для куріння, виходить прекрасна випічка та напої, для якої використовуються не тільки листя і обрізки, а й шишки (недостатньо гарні, щоб піти в продаж для куріння). В іншому випадку все це витрачається даремно. Замість того, щоб викидати все, що «нестандартно» і не годиться для куріння, можна спекти прекрасне печиво або шоколадні тістечка.


Опинившись в країні або штаті, де марихуана декриміналізована і легалізована (Голландія, Португалія, Канада, Каліфорнія ...) все таки варто дотримуватися правил безпеки.

Як їсти марихуану безпечно

Перед тим, як почати поїдати марихуану жменями, задумайтеся ось про що: їсти марихуану - це абсолютно не те ж саме, що палити її, тому що ефект від з'їденої марихуани буде іншим і настане набагато пізніше. Викурена марихуана діє негайно. Але з'їдена марихуана подіє на ваше тіло і свідомість протягом трьох годин (ми вже про це писали вище). І, щоб отримати від неї максимальну віддачу, слід використовувати емпіричний науковий підхід.

Ось кілька підказок, як безпечно, із задоволенням і користю їсти марихуану:

Підказка 1: Визначте свою кількість
Кращий спосіб зрозуміти, яка кількість їстівної марихуани оптимально для вас, - це купити найпоширенішу, не надто сильну траву (в американських статтях її називають «Безрецептурні промислова марихуана») і виміряти її кількість. Ефект від такої марихуани повинен бути помітним, але не надмірним (а дилер - надійним і перевіреним). Експериментуючи з цим продуктом (наприклад, виготовляючи печиво) зауважте, скільки марихуани міститься в одній печеньки, скільки печива вам треба з'їсти для настання необхідного ефекту, і знайдіть оптимальну кількість.

Підказка 2: Не «переїдайте»!
Багато людей роблять одну і те ж саму помилку: з'їдять печиво або Брауні з марихуаною, почекають ефекту, не дочекаються і з'їдять ще - одну, дві, всю решту. Коли ефект від ТГК приходить, він виявляється зовсім не таким, як очікувалося, і навіть не завжди - приємним. Краще потерпіти (як мінімум!) Пару годинок, перед тим, як їсти хоч ще одне печиво. Повністю простеживши за ефектом від початку і до кінця, ви зможете розуміти, скільки печива вам потрібно в наступний раз, щоб домогтися потрібного ефекту.

Підказка 3: Розчиняйте марихуану в маслі
Кращий спосіб зробити марихуану не тільки їстівною і ефективною, а й смачною, - розігріти в ковшику трохи вершкового або рослинного масла і помістити туди марихуану. Потрібно дати їм змішатися на повільному вогні, не доводячи суміш до кипіння, щоб масла, що містять ТГК, вийшли в вершкове (або рослинне) масло. Якщо готувати випічку з таким маслом, ТГК-ефект буде максимально рівномірним, і немає ризику, що одному тістечку марихуани «дістанеться» більше, а іншому - менше.

Читайте також:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше