/ Дренаж для квітів

Дренаж для квітів

Регулярний полив і правильне харчування кореневої системи кімнатних рослин - запорука їх здоров'я і естетичного зовнішнього вигляду. Гарному водопостачанню та аерації ґрунту сприяє дренаж для квітів. Він дозволяє відводити зайву вологу від кореневої системи рослини - адже її надлишок призводить до витіснення з грунту бульбашок повітря, і може стати причиною загнивання.
Як показує практика, оптимальний склад грунту для кімнатних квітів і рослин є сумішшю 50% грунту, 35% рідини і 15% повітря. Дотримання цього балансу якраз і дозволяють забезпечити дренажні матеріали.

Яким буває дренаж для рослин?

Кілька десятиліть тому організація дренажної системи для кімнатних рослин і розсади моглf стати справжньою проблемою. Багато господинь використовували для цього різні підручні засоби і матеріали. Але сьогодні кожен зможе легко купити дренаж для квітів і рослин різної фракції для посадки рослин будь-якого виду.
Сучасні виробники товарів для садівництва і сільського господарства пропонують великий вибір дренажних матеріалів:
  1. Керамзит. Обпалена глина особливої ​​структури, яка використовується в будівництві та оздоблювальних роботах. Цей екологічно чистий матеріал гарний тим, що він може регулювати вологість грунту. Будучи пористим, він здатний накопичувати і утримувати мікрочастинки води. У разі пересихання грунту, він віддає їй вологу. Це хімічно нейтральний матеріал, що не впливає на склад грунту. Згодом він поступово розсипається, перетворюючись в якісну почвовсмісь.
  2. Вермикуліт. Ще один матеріал на основі глини, одержуваний за рахунок спікання її частинок при високих температурах. Він легкий, хімічно інертний і пористий, завдяки чому також може накопичувати вологу в мікропорах.
  3. Перліт. Кремнезем вулканічного походження, що має форму округлих гранул сірого або білого кольору. Може мати різний розмір фракції, що дозволяє використовувати його для кімнатних рослин і квітів різних видів.

Як добавки при організації дренажної системи можна використовувати інші натуральні матеріали, наприклад, гравій та щебінь. Їх негативною рисою є низька пористість і гігроскопічність. Також допустимо застосування моху сфагнуму і деревного вугілля.
У будь-якому випадку всі матеріали, використовувані в якості дренажу, повинні відповідати таким вимогам:
  1. не гнити;
  2. не пліснявіти;
  3. повільно розкладатися;
  4. пропускати воду;
  5. що не окислюється;
  6. не утворювати солі;
  7. не завдавати шкоди рослинам.
Цим характеристикам в більшій мірі відповідають вищеописані керамзит, вермикуліт і перліт, які можна придбати в інтернет-магазині GrowPro.

Як зробити дренажну систему

Вибір дренажного матеріалу залежить від виду рослин і квітів, для яких він застосовується. Наприклад, для орхідей важливо забезпечити високу вологість, так як ці рослини можуть загинути від посухи. Тому рекомендується використовувати дренажний матеріал невеликий фракції. Він створює більш щільний шар з великою загальною площею вбирає поверхні. Це дозволить забезпечити підтримання необхідного рівня вологості в горщику. А для кактуса, навпаки, краще замовити більший дренажний матеріал, так як ці рослини краще ростуть при нестачі вологи, особливо, в зимовий період.
Розмір фракції підбирається з урахуванням габаритів горщика. Для великих квітів рекомендується використовувати матеріали середньої фракції 2-3 см в діаметрі. При цьому в дні горщика повинні бути отвори трохи менші за розміром, ніж фракція. Можна використовувати і ємності без отворів, але тоді фракцію рекомендується збільшити в 1,5-2 рази.
Чим менше рослина (і, відповідно) горщик, тим дрібніший дренаж треба використовувати. Його рівномірно викладають на дно посудини шаром в декілька сантиметрів. Хоча тут все знову ж таки залежить від розмірів рослин та габаритів горщика. Бажано, щоб коріння рослини не доходили до дренажного шару.

Де купити дренаж для вирощування розсади та кімнатних рослин

В асортименті спеціалізованих товарів GrowPro ви знайдете великий вибір матеріалів для облаштування дренажних систем. Всю представлену продукцію відрізняє:
  1. Висока якість.
  2. Екологічність.
  3. Доступна вартість.
  4. Добрі відгуки покупців.
Зробити вибір і оформити замовлення можна прямо на сайті. Для отримання консультаційної допомоги зверніться до фахівців інтернет-магазину, залишивши заявку на зворотний дзвінок або зв'язавшись з ними по телефону.
Всі замовлення можуть бути доставлені кур'єром в Києві або відправлені в інші регіони України поштою або транспортними компаніями. Ціна доставки залежить від ваги посилки і віддаленості регіону відправки і розраховується індивідуально.


Читайте також:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше