/ Їсти траву або курити її: в чому різниця?

Їсти траву або курити її: в чому різниця?

Навіщо взагалі вживати марихуану?

Лікарі досі уникають прописувати марихуану пацієнтам, причому навіть в тих країнах, де марихуана легалізована, а медичний канабіс продається в аптеках. Чому так відбувається, можна прочитати в статті «причини відмови лікарів від канабісу» https://growpro.ua/ua/articles/detail/prichini-vidmovi-likariv-vid-kanabisu-prodovzhennya/. Як спойлер: не тому, що канабіс шкідливий, а тому, що недостатньо досліджений.
Дослідження, проте, ведуться. У статті «10 випадків, коли конопля може врятувати ваше життя» https://growpro.ua/ua/articles/detail/10-vypadkiv-koly-konoplya-mozhe-vryatuvaty-vashe-zhyttya/ перераховуються чудові властивості канабісу:
  1. ТГК здатний лікувати запалення і навіть рак (за результатами дослідження, що фінансується урядом США, і опублікованого в авторитетному науковому журналі «Journal of Biological Chemistry»);
  2. ТГК позитивно впливає на мозок, запобігаючи його дегенеративним змінам, а також викликає викид антиоксидантів і підвищує витривалість організму (дослідження, проведене в Інституті молекулярної психіатрії Університету Бонна (Institute of Molecular Psychiatry at the University of Bonn);
  3. ТГК має протисудомний ефект  (дослідження, опубліковане в «British Journal of Pharmacology»);
  4. Канабіноїди знижують ризик виникнення раку шкіри (як повідомляють дослідження Токійського інституту охорони здоров'я (Tokyo Metropolitan Institute of Public Health), результати яких опубліковані в журналі «Pharmacy and Pharmacology»);
  5. ТГК може запобігти серцевому нападу (дослідження, опубліковане в журналі «Biochemical Pharmacology»);
  6. ТГК допомагає при боротьбі з ВІЛ (докладніше про це - в журналі «Journal of Leukocyte Biology»);
  7. Канабіс лікує ПТСР (посттравматичний стресовий розлад), в США ця властивість марихуани використовується досить широко;
  8. Канабіс допомагає в лікуванні остеоартриту (за даними дослідження, опублікованого в медичному науковому журналі «PLOS One»);
  9. Канабіс допомагає приживатися донорським органам після трансплантації (за результатами дослідження, опублікованого в «Journal of Neuroimmune Pharmacology»);
  10. Канабіс сприяє відновленну мозку після травми (дослідження, опубліковане в «Biochemical Society Transactions» і раніше викладене на сайт американського Національного інституту охорони здоров'я).
Крім того, канабідіол (КБД) допомагає скинути вагу і налагодити метаболізм хворим, що страждають від ожиріння https://growpro.ua/ua/articles/detail/chy-dopomozhe-kanabidiol-kbd-cbd-skynuty-vagu-i-nalagodyty-metabolizm/.

Як краще вживати марихуану?

Куріння марихуани володіє передбачуваним ефектом, а ще цей стан легше і простіше контролювати. Ефект від з'їденої марихуани сильніший, що багатьом якраз ідеально підходить; однак, він менш передбачуваний і його складно контролювати. Крім того, не завжди зрозуміло, коли він настане.

Якщо ви роздумуєте над тим, як дозувати їстівну марихуану, краще завчасно знати пару способів, як удосконалити ваш канабісний експірієнс.
Існує так багато методів і механізмів вживання марихуани, але важливо зрозуміти, яку кількість марихуани ви дійсно хочете вжити, яка кількість канабіноїдів надійде в вашу систему кровообігу.

Два основні методи вживання марихуани відомі всім:
  1. Куріння через безліч різних пристосувань, таких як трубка, бонг або бульбулятор, самокрутка або джойнт, куріння через трубочку з фольги і т.д ..
  2. Вживання їстівної марихуани разом з їжею, просоченої канабісом: печивом, Браун, маслом, пастою, сендвічами, цукерками, морозивом, кавою, вином і навіть карі, список можна продовжувати довго.

Способи куріння і поїдання марихуани майже нескінченні, але обидва методи - їсти і палити - мають свої переваги і недоліки, а також розрізняються за типом ефекту, який спричиняють.
Давайте розглянемо, що відрізняє ці способи друг від друга, і чому спосіб потрібно підбирати індивідуально: що ідеально підходить одній людині, іншому здасться жахливим.


Всмоктування

Кожен, хто не тільки курив марихуану, але і їв її, знає про різницю між цими способами вживання марихуани. З'їдена марихуана довше засвоюється, а ії ефект від неї набагато сильніше і довше тримається. Ви можете запитати, чому жменька цукерок з каннабісом працює набагато сильніше, ніж серія затяжок з бонга або кілька самокруток. Відповідь на це - в тому, як канабіноїди всмоктуються з тіла.
При курінні ТГК, образно кажучи, направляються до мозку більш прямими шляхами. У випадку зі з'їденої марихуаною, ТГК метаболізується в печінці, де перетворюється в 11-гідрокси-ТГК. Цей метаболіт успішно долає гематоенцефалічний бар'єр і, отже, тягне за собою набагато сильніший ефект.

Початок, тривалість і сила

При курінні марихуани ефект настає майже негайно після затяжки. Залежно від типу і сорту марихуани, від того, як сильно ви напружені і як часто курите, може наступити негайне розслаблення або ейфорія, тяга до творчості або навіть бадьорість. Ці ефекти починають стиратися і зникати протягом наступної години або близько того. Через такий швидкий початок ви можете відразу зрозуміти, як багато ТГК ви тільки що вжили, яка кількість буде нормальною, коли трапиться перебір і коли краще зупинитися. Отже, при палінні простіше контролювати кількість ТГК.
Зовсім інша справа - їсти марихуану. Засвоєння з'їденої марихуани вимагає часу, тому перший психоактивний ефект може відчутись між 30 хвилинами і двома (іноді трьома) годинами. Ефект залишається на кілька годин - в залежності від кількості і якості з'їденого канабісу. Через значний розрив у часі між тим, як їжа з марихуаною була з'їдена, і відчуттям першого ефекту, дуже просто перевищити необхідну дозу. Як мінімум годину потрібно почекати, перш ніж робити висновок про те, «працює» з'їдена марихуана чи ні, але краще почекати ще довше і не «добирати»: велика ймовірність того, що вам просто потрібно більше часу, і з'їдене подіє, але пізніше. Якщо з'їсти ще дві або три дози на додаток до вже з'їдене, психоделічний ефект може бути зовсім не таким, як очікувалося. І відчуття в тілі можуть бути не з приємних - замість легкості і розслаблення може наступити ефект, до якого важко бути готовим: тріп може перетворитися на справжнє випробування, прикордонний психоделічний досвід.
Подібне дуже поширене серед людей, у яких маленький досвід в поїданні марихуани. Якщо ви вирішили з'їсти, наприклад, «чарівне печиво», починати треба з малих доз і бути терплячим, не випробовувати долю. Прийміть дозу, з якої ви зможете впоратися і почекайте, поки не відчуєте повний ефект від з'їденого, перед тим, як вживати ще. А краще - дочекайтеся повного закінчення тріпу, зробіть необхідні висновки і наступного разу прийміть більше.

Різниця в дозі

Коли мова йде про дозування їстівної марихуани, десять міліграмів можуть вважатися достатньою дозою ТГК. Це зручно для того, щоб вживати марихуану і уникнути передозування. Наприклад, шоколадний батончик з канабісом може містити сто міліграм ТГК, розділені на десять квадратиків. В цьому випадку дуже просто знати кількість, яку ви хочете прийняти, за умови, звичайно, що ваш батончик надійшов з надійного і перевіреного джерела. Це не означає, що нормальна доза - 10 міліграм за раз: оптимальна доза конкретної людини залежить від безліч факторів, які можуть впливати на швидкість і силу ефекту. Наприклад, марихуана, з'їдена на порожній шлунок, може працювати швидше і сильніше, ніж в рази, коли ви попередньо щільно поїли. Також дуже важливо і те, скільки ви важите.
Відомо, що навіть професійні аптеки мали проблеми з точністю дозування марихуани в продуктах: споживачі повідомляли про те, що один і той же продукт може відрізнятися, бути «слабкіше» або «сильніше» в залежності від партії. Правила наказують пробувати і створювати продукти з точними і вивіреними дозуванням; проте є реальна причина для того, щоб проявляти обережність в процесі вживання навіть аптечних продуктів - починати з маленьких доз і проявляти терпіння в очікуванні початку ефекту.

Їсти чи курити: що корисніше?

Викурити товстеньку самокрутку - дуже розслаблююча дія, а іноді і майже ритуал: процес скручування досить медитативен; ось ви сидите, відкинувшись у кріслі, в оточенні своїх друзів, і ваша самокрутка мерехтить, майже як свічка, і спалахує, і розпалює чарівні розмови. Тим часом, зростають побоювання лікарів щодо того, чи безпечно вдихати побічні продукти горіння марихуани: вони можуть бути токсичними і навіть канцерогенними. Це поки що не вивчено до кінця, тому неможливо зробити певний і остаточний висновок. Існує також припущення, що антиканцерогенні властивості канабісу можуть боротися з негативними побічними ефектами куріння. Незважаючи на це, багато курців переходять з самокруток на вейпи: це більш безпечно, менше продуктів горіння споживається при такому способі куріння.
При вживанні марихуани в їжу немає, очевидно, ніяких продуктів горіння. Однак те, як марихуана вплине на організм, залежить, в тому числі, від типу їжі, в яку додана «трава». Наприклад, постійне поїдання Брауні, тістечок і бісквітів - воно, звичайно, надзвичайно смачно, але і надзвичайно поживно, простіше кажучи - солодко, жирно і шкідливо. З іншого боку, існує можливість додавати канабіс в більш здорову їжу: наприклад, в гуакамоле, або в рослинне масло - для створення корисних салатних заправок. Можливості створення корисної їжі з марихуаною майже безмежні.

Передозування

Передозування проявляється по різному в залежності від того, курите ви марихуану або їсте її. Якщо ви перекурите, ви, швидше за все, просто розслабитеся, відпустіть свої проблеми, покладіть недопалений джойнт на попільничку і полежіть в своє задоволення на дивані. Якщо ви переїсти марихуани, ситуація буде іншою. Швидше за все, ви опинитеся не готові до того ефекту, який настане (і навіть більше того - почне посилюватися). Якщо з вами сталося це, найважливіша річ - не панікувати. Сядьте, зробіть кілька глибоких вдихів і розслабтеся. Пам'ятайте, що скоро ви протверезієте, і все буде в порядку.

Статті по темі:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше