/ Канабіс допомагає людям з ПТСР

Канабіс допомагає людям з ПТСР

Канабіс допомагає людям з ПТСР


Незважаючи на безліч даних, що свідчать про серйозні терапевтичні переваги канабісу в лікуванні різних захворювань, все ще мало достовірних даних про те, що канабіс може лікувати посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), або використовуватися як один з елементів комплексної терапії посттравматичних розладів.

Після десятирічного протистояння між дослідниками і DEA (американським Управлінням по боротьбі з наркотиками), було проведено перше в історії рандомізоване контрольоване дослідження ефективності канабісу для лікування ветеранів війни з ПТСР, причому абсолютно легальне: з каннабісом, наданим урядом США, а також з дослідним протоколом, схваленим Управлінням контролю якості харчових продуктів і лікарських препаратів.

ПТСР серед ветеранів армії США досягало розмахів епідемії і раніше - з моменту початку кампанії в Афганістані та Іраку, - з шокуючим високими показниками по залежностям (алкоголізму, наркоманії) та суїцидів. Канабіс як потенційне лікування їх стану припав до вподоби навіть зазвичай консервативним ветеранам іноземних воєн, і «Альянс ветеранів Каліфорнії» взяв справи в свої руки, формуючи групи добровольців для тестування медичної марихуани.

Однак, згідно з Національним центром ПТСР, від посттравматичного розладу страждають далеко не тільки ветерани. Статистика свідчить, що цей стан властивий приблизно восьми мільйонам американців, причому переважна більшість з них, як не дивно, ніколи не воювало. Жінки страждають від цього розладу навіть частіше за чоловіків - через поширеність сексуальних нападів, які спричинили травми і подальший розлад ПТСР.

«Це, звичайно, добре - все це привернуло увагу,  лікування каннабісом ветеранів з ПТСР. За останні п'ять років, воно багато чому нас навчило в справі використання марихуани і лікуванні посттравматичних стресових станів, постійно стимулювало займатися новими і новими дослідженнями, -
каже Мелані Накашьян (Melanie Nakashian), засновник організації «Ті що вижили за канабіс»,
- але також існує і величезна частина теми, винесена за рамки обговорення. Це проблеми стигматизації людей, що зіткнулися з сексуальним насильством і лікуються за допомогою конопель. Для суспільства вони, виходить, не тільки «зґвалтовані», але ще й «планокури». Такі люди відчувають себе ізольованими і зганьбленими.

Накашьян сама пережила сексуальний напад і абьюз, тому вона створила онлайн-форум для обговорення ідеї використання канабісу в лікуванні ПТСР, а також Інстаграм-сторінку, де люди всіх етносів, гендерів, орієнтацій і вікових груп можуть поділитися своєю історією і своїми думками - про ПТСР і лікування марихуаною.

«Ми збираємося, щоб обговорити наші минулі травмуючі події, - ділиться одна з учасниць форуму, Амна Хуссейн (Amna Hussein) - і канабіс дозволяє нам говорити про це без ненависті. Зв'язок, що виникає між нами в цьому співтоваристві, любов і емпатія, яку люди відчувають один до одного, робить наше спілкування приголомшливим. Канабіс може бути відмінним доповненням в терапії людей, які пережили насильство ».
Амна Хуссейн - активістка з Вашингтона, яка виступає за те, щоб канабіс став більш доступним для людей з ПТСР і маргіналізованих людей. У своєму інтерв'ю для «Тих, хто вижив за канабіс» Хуссейн пише, що «спільнота людей, що вживають канабіс», може виглядати страхітливим для небінарних людей, квір-людей, мусульман, жінок і т.д. «Ті, що вижили - за канабіс» - місце, яке дає душевний спокій і визнання всім людям. Кожен може відчути, що це місце, де ніхто не аномальний і хороший такий, який є ».

Подібні публічні дискусії про користь канабісу особливо важливі для людей з ПТСР, що живуть в місцях, де марихуана нелегальна. Мелані Накашьян підкреслює, що суспільство тільки почало вирішувати проблему того, як отримати максимум користі від марихуани, мінімізувати ризики від її споживання, а головне - як відкрито обговорювати подібні питання. Дуже важливо, щоб дискусії про користь канабісу в терапії ПТСР виходили за рамки інтернету.

Чому канабіс в лікуванні ПТСР - це не тільки для того щоб «відчути себе краще», а також Чому небезпечно жити в місцях, де марихуана нелегальна ? - в інтерв'ю з Мелані Накашьян.

Далі буде...



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше