/ Марихуана замість ранкової кави: корисний їстівний канабіс

Марихуана замість ранкової кави: корисний їстівний канабіс

Марихуана замість ранкової кави: корисний їстівний канабіс

Світ, потроху приходить до думки, що марихуана не так вже й погана. Фактично, марихуана стає одним з найефективніших лікарських рослин 21 століття. Безліч досліджень властивостей марихуани тільки підкріплює цю ідею; вчені продовжують публікувати нові революційні дані про те, що марихуана - хороший засіб для зміцнення здоров'я, яке не можна недооцінювати.

Так, в дослідженні, що фінансується урядом США, і опублікованому в авторитетному науковому журналі «Journal of Biological Chemistry», значиться, що ТГК (тетрагідроканабінол) здатний позитивно впливати на стан організму, допомогти в лікуванні запальних захворювань і навіть раку.
Дослідження, проведене в Інституті молекулярної психіатрії Університету Бонна (Institute of Molecular Psychiatry at the University of Bonn), показало, що канабіс викликає викид антиоксидантів і підвищує витривалість організму.

Гері Венк (Gery Wenk), професор нейрофізіології, імунології та медичної генетики в Університеті Огайо (Ohio State University), вважає, що сьогодні виникає новий погляд на натуральні канабіноїди: в зв'язку з даними наукових досліджень, канабіс здатний позитивно впливати на мозок, купируя процеси когнітивного спаду і дегенеративних змін мозку.
Під час дослідження властивостей марихуани, опублікованого в Британському науковому журналі «British Journal of Pharmacology», було виявлено протисудомний ефект канабісу.
У журналі «Biochemical Pharmacology» нещодавно опубліковані дослідження, що показують, що ТГК може запобігти серцевому нападу (якщо застосовувати ТГК за 2-48 годин до передбачуваного нападу, наприклад, перед хірургічними операціями на серці) і знизити ризик серцево-судинних захворювань. При цьому низькі дози ТГК, яких вистачає для запобігання ішемічного інсульту, виключають будь-які «побічні психоактивні ефекти», як стверджують вчені.

Дослідження Токійського інституту охорони здоров'я (Tokyo Metropolitan Institute of Public Health), результати яких опубліковані в журналі «Медицина та фармакологія» ( «Pharmacy and Pharmacology»), показують, що канабіноїди запобігають виникненню раку шкіри (при досить довгому вживанні марихуани, близько 20 тижнів) .

При обробці клітин крові (лейкоцитів) синтезованим ТГК зростає їх опірність ВІЛ, як повідомляє дослідження, опубліковане в в журналі «Journal of Leukocyte Biology».
У «Journal of Neuroimmune Pharmacology», є стаття, автори якої доводять позитивний вплив канабісу на приживлення органів після їх трансплантації (зниження ризику реакції «трансплантат проти хазяїна» - РТПХ). За іронією, в більшості регіонів Америки трансплантацію не може отримати пацієнт, вживавший марихуану.

Крім того, сьогодні доведена ефективність канабісу в боротьбі з ПТСР (посттравматичним стресовим розладом) - його досить давно застосовують для лікування ПТСР у солдатів армії США, а з недавнього часу - і при терапії осіб, які перенесли насильство.


Виходить треба палити марихуану?

Отже, користь марихуани досліджується і доводиться в безлічі досліджень. Чи варто робити з цього висновок, що всім нам треба палити марихуану? Швидше, ні, тому що ряд цих досліджень проводився в лабораторних умовах із застосуванням чистих ТГК або CBD - діючих речовин канабісу. Однак дослідження, які показали позитивний вплив канабісу на серце, мозок, хвороби ПТСР і опірність шкіри - припускали вживання марихуани в «первозданному» вигляді.
Чи правда, що куріння марихуани - найкращий спосіб її вживання? На жаль, більшість все ще вважає, що куріння - кращий спосіб отримати користь від марихуани. Насправді, куріння - один з найшвидших способів доставки ТГК в вашу кров і нервову систему, але далеко не самий ідеальний. Цей спосіб може викликати кашель (особливо у початківців), дратувати горло і легені, а ще - сильний запах марихуанового диму напевно оживляти ваше волосся, одяг і квартиру. Це не додасть соціальних балів людині, яка живе в суспільстві, де вживання конопель все ще стигматизованих (а подекуди і зовсім заборонено).

З огляду на всі підводні камені, пов'язані з курінням марихуани, можна бути впевненим в тому, що ви навряд чи принесете трубку з травою на роботу, і почнете диміти, не відриваючись від важливих щоденних завдань. Але що, якщо марихуана була б в їстівної формі? На роботу цілком можна взяти печиво до чаю. Тут, однак, постає питання про те, що змішування марихуани з їжею призводить до змішаних  результатам - в тому сенсі, що вони стають непередбачуваними.

Так відбувається тому, що більшості людей важко визначити співвідношення інгредієнтів для створення першокласного міксу. Але є і люди, які звертаються до наукової інформації, щоб приготувати свій ідеальний «їстівний косяк». Вони обережно відміряють кількість марихуани та інших інгредієнтів, з якими вона буде змішана. Результат іноді по-справжньому магічний - не в сенсі непередбачуваності ефекту, звичайно.

Так само, як і кофеїн, марихуана «робить успіхи» в якості лікарського засобу або біологічно активної добавки. Може бути, вже протягом наступного десятиліття ви можете виявити себе не випиваючим залпом традиційну чашку ранкової кави, щоб прокинутися, а неспішно сьорбуючи маріхуановий чай? Або, може бути, жуючи по дорозі на роботу шматок пирога з марихуаною, щоб бути в найкращій формі перед наступними великим робочими зборами?

Як би там не було, зараз саме час приготувати Маріхуанове печиво замість самокрутки. Акуратно вимірюючи інгредієнти, само собою: непередбачуваний ефект хороший для свят, а ми ж збираємося вписати марихуану в повсякденне життя.





Статті по темі:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше