/ Найкращі лампи для гроубоксів

Найкращі лампи для гроубоксів

ЗМІСТ

  1. Які лампи потрібні у гроубоксі
  2. Розрахунок світа у гроубоксі
  3. Як вибрати лампу для гроубоксу
  4. Світлодіодні лампи для гроубоксів
  5. Натрієві лампи для гроубоксів
  6. Фітолампи для гроубоксів
  7. Енергозберігаючі лампи для гроубоксів


Які лампи потрібні у гроубоксі

Щоб розібратися в тому, яка лампа потрібна для гроубоксу, треба розуміти, що таке сам гроубокс. Це спеціальне пристосування для вирощування рослин в умовах закритого грунту, що складається з:
  1. Намета для вирощування рослин, яке називається гроутент і виконан з міцного вогнетривкого матеріалу, досить герметичного для того, щоб створити оптимальний мікроклімат всередині. Внутрішня поверхня гроутента - світловідбиваюча, що допомагає рівномірно розподілити світло ламп і отримати від них максимум користі.
  2. Система вентиляції, яка регулює газообмін в гроубоксу. Складається з вентиляторів на приплив і на витяжку повітря, а також системи фільтрації, які позбавляють від інтенсивних і неприємних запахів.
  3. Середовища для вирощування: гідропонних системи або гроубегов з системою крапельного поливу.
  4. Освітлення - спеціальними лампами.
А може рослинам підійти звичайна лампа?
Звичайна лампочка розжарювання, що дає достатньо світла для людини, зовсім не підійде для вирощування рослини: через недолік світла не буде відбуватися фотосинтезу. Якщо тьмяну лампочку опустити ближче до рослини, вона висушить і обпече його, тому що, як правило, вона досить сильно нагрівається.

Лампи для гроубоксів бувають різні, відрізняються вони за принципом роботи:
  • Натрієві газорозрядні лампи низького і високого тиску (HPS, ДНаТ);
  • люмінісцентні лампи (ЕЗЛ, КЛЛ);
  • світлодіодні лампи (LED).
Також, вирішуючи, які лампи краще для гроубоксу, варто розуміти, що лампи відрізняються по спектру освітлення.

F86VTOFIW6PQ638.jpg


Розрахунок світла в гроубоксі

Розрахунок світла в гроубоксі - популярна тема на сайтах по гровінгу, можна знайти також готові калькулятори світла (розрахунок освітлення на площу), де досить ввести параметри площі вирощування: довжину і ширину. Так, для площі 40 на 20 досить ДНаТ 70Вт., Або КЛЛ 80Вт., Або ЕЗЛ 100 Вт.
Важливо пам'ятати, що рослина буде розвиватися і під люмінісцентною лампою в 20 Ватт, але набагато гірше: повільніше і з меншою врожайністю.
Ось приблизний розрахунок led освітлення для гроубоксу на різні площі, в порівнянні з газорозрядним і світлодіодними:

Площа

LED

ДНАТ

ЭЗЛ

30х30 см (0,09 кв.м)

50 Ватт

70 Ватт

100 Ватт

40х40 см (0,16 кв.м)

70 Ватт

100 Ватт

150 Ватт

50х50 см (0,25 кв.м)

115 Ватт

150 Ватт

250 Ватт

60х60 см (0,36 кв.м)

180 Ватт

250 Ватт

400 Ватт

90х90 см (0,8 кв.м)

360 Ватт

400 Ватт

-------------

110х110 см (1,2 кв.м)

530 Ватт

600 Ватт

-------------

130х130 см (1,7 кв.м)

750 Ватт

1000 Ватт

-------------


Як вибрати лампу для гроубоксу

Лампа для гроубоксу: що вибрати? Очевидно, що потрібно відштовхуватися від його площі: чим більше площа, тим менш ефективні люмінісцентні лампи, а на особливо великих площах найбільший ефект дадуть натрієві газорозрядні лампи. Розбираючись в тому, як вибрати лампу для гроубоксу, важливо пам'ятати, що використання люмінесцентних (ЕЗЛ) ламп на великих площах недоцільно. Рослинам буде комфортніше розвиватися, якщо площа буде від 0,36 кв.м.
На маленьких площах виправдане використання ЕЗЛ ламп, найдешевших і простих в експлуатації. Варто, однак, подбати про гарну вентиляцію і пам'ятати, що люмінесцентні лампи нагріваються.
ДНаТ (натрієві газорозрядні лампи) - «золотий стандарт» освітлення будь-яких площ, навіть найбільших. Підійдуть як для маленьких, так і для великих гроубоксів. Вони також досить сильно нагріваються, вимагають конденсатор і пускорегулюючу апаратуру.
Найсучасніші і технологічні - LED лампи (світлодіодні). Сьогодні вони досить потужні, споживають мало електроенергії і майже не виділяють тепла.
Лампа для гроубоксу, купити яку можна у гроушопі Growpro, в будь-якому випадку буде високої якості, але важливо розібратися з тим, яка саме лампа потрібна для конкретних потреб.



0.jpg

Світлодіодні лампи для гроубоксу

Світлодіодні лампи для гроубоксу (LED) - сучасний, технологічний і екологічний вибір. Вони являють собою світлодіодні модулі, що складаються з безлічі світлодіодів, а також напівпровідника, через який пропускається струм, в результаті чого вивільняються фотони (світло).
В таких лампах використовуються різні напівпровідникові матеріали, що дозволяє отримувати випромінювання з різними довжинами хвиль - від інфрачервоного для ультрафіолетового.

Переваги ЛЕД лампи для гроубоксу:
  • можливість отримати світло будь-якого спектра, необхідного для гровінгу. В ідеалі необхідно мати два блоки таких ламп - на період вегетації і цвітіння відповідно;
  • LED лампи споживають мало електроенергії і майже не гріються, тому Гроверу простіше контролювати клімат в гроубоксі;
  • такі лампи довго служать. Однак досвідчені гровери відзначають, що термін служби LED лампи буде відповідати заявленому тільки при ідеальних умовах експлуатації.
Мабуть, єдиним недоліком світлодіодних ламп є їх ціна. Growpro пропонує купити порівняно недорогий Led світильник Secret Jardin Tled 26W 55cm Blooming - підходить для досвіту на стадії цвітіння, висвітлює нижні частини рослин і збільшує врожайність. Складається з 144 діодів по 0,18 Ватт кожен. Колірна температура: 3000К, 2100К, інфрачервоний.
Також в наявності найдорожчий товар розділу -Led світильник Growstar 300W spectrum 7.7 - високотехнологічний, на 300 Ватт (по ефективності дорівнює ЛЄД світильнику 750 Ватт і ДНаТ - 1200 Ватт). Має два ультратихого кулера і потужний алюмінієвий радіатор для підтримки температури 30-40 градусів Цельсію. Кут відображення - 120 градусів. Технологія з використанням чіпів, яка набагато ефективніше, ніж панелі і УФО. Світло не спрямовано в боки, а зібраний в пучок, градус поширення залежить від розподільної лінзи.



Лампи нагріваються, тому Гроверу треба регулювати відстань від лампи до рослини

Натрієві лампи для гроубоксу

Натрієві лампи для гроубоксу - стандарт штучного освітлення рослин. Працюють в комплекті з:
  • пускорегулюючою апаратурою - дроселем і ІЗП (імпульсно-запальним пристроєм);
  • конденсатором.
У ДНаТ є колба, всередині якої знаходяться пари натрію під високим тиском, а також дугова трубка, виготовлена ​​з кераміки з оксиду алюмінію (протистоїть корозії від парів натрію). ДНаТ - газорозрядна лампа, запуск проводиться за допомогою ІЗП і дроселя.
Перевага таких ламп - в співвідношенні вартість / ефективність, що робить їх лідерами в освітленні гроубоксів. Висока світловіддача: близько 96-150 люмен на 1 Ватт потужності. Стандартний спектр ДНаТ лампи - 2100К (оптимально для стадії цвітіння), існують натрієві лампи з подвійним спектром. Монохроматичності випромінювання, світіння жовто-оранжевого кольору, переважає червоний спектр, що оптимально для вирощування в осінньо-зимовий період.

 Недоліки натрієвих ламп:
  • досить сильно гріються;
  • повільне запалювання (затримка може досягати декількох хвилин).

Natriumdampfhochdrucklampe-chtaube050404.jpg

У гроушопі Growpro широкий вибір ДНаТ ламп.

Фітолампи для гроубоксу


Фітолампи для гроубоксу - продукт космічних технологій і призначені для вирощування рослин в умовах повної відсутності світла. Сучасні фітолампи - світлодіодні; серед них є зовсім недорогі опції: наприклад, можна купити фітоленту для рослин і виготовити фітолампу самостійно.
Переваги фітоламп:
  • працюють 5-10 років;
  • не виділяють тепло;
  • не ламаються при перепадах напруги;
  • інтенсивність спектра не змінюється з часом;
  • споживають мало енергії, екологічні і безпечні.

Види фітоламп:
  • Біколорная - синього і червоного кольору, благотворно впливає на ріст рослини і активізуе фотосинтез. Підійде також в якості доповнення до природного освітлення.
  • Мультіспектрова - теплий білий, червоний, синій, інфрачервоний; стимулює цвітіння і плодоношення.
  • Повного спектру - «свое сонце», дає повноцінний врожай в умовах повної відсутності світла.
Ультрафіолетове випромінювання має також бактерицидні властивості, а інфрачервоне - стимулює ріст рослин.


Чим більше площа, тим менш ефективні ЕСЛ лампи, а на особливо великих площах найбільший ефект дадуть ДНаТ лампи

Енергозберігаючі лампи для гроубоксів


ЕЗЛ лампи для гроубоксу (люмінісцентні) працюють за таким принципом: іскра проходить між електродами, і в парах ртуті виникає ультрафіолетове випромінювання, яке перетворюється у видиме світло за допомогою нанесеного на внутрішню поверхню трубки люмінофора (спеціальної речовини, яка перетворює поглинається їм енергію в світло - люминісцує). ЕЗЛ лампи видають на 1 Ватт потужності близько 50-70 люмен.
У ЕЗЛ лампах використовуються різні види люмінофора (це впливає на спектр випромінюваного світла):
  • 2700К;
  • 4100К;
  • 6500К.
Лампи з «холодним» спектром - 6500К застосовують для періоду проростання і вегетативного росту рослин. «Теплий» спектр - 2700К - необхідний для фази цвітіння, а «денний» - 4100К - універсальний, підійде на весь рослинний цикл або для досвітки в будь-який період.
Недолік люмінісцентних ламп - те, що вони досить сильно нагріваються і рослина, наближаючись до них в процесі росту, може засохнути і згоріти, також з цієї причини в гроубоксах з такими лампами необхідна хороша вентиляція. Переваги - доступність, низьке енергоспоживання, що не потребує охолодження, можуть бути підключені безпосередньо в мережу, не вимагають пускорегулювальної апаратури. Ще одна перевага - довгий термін служби (від 8 до 15 тисяч годин).
У магазині для гроверів Growpro широкий вибір ЕЗЛ-ламп: від недорогої компактної люминисцентной фітолампи для гроубоксу MASTER PL-L 55W / 865 / 4P 1CT потужністю 55 Ватт, до компактної люминисцентной фітолампи Advanced Prostar CFL Grow 200w високої потужності (200 Ватт).
Енергозберігаючі лампи для гроубоксів - найпопулярніші лампи, особливо рекомендують їх для початківців гроверів і невеликих площ.
Яка б лампа ні знадобилася - ЕЗЛ, LED або ДНаТ - запит «лампа для гроубокса Україна» приведе вас у кращий магазин для гроверів - Growpro

krasnij-growbox.jpg

Статті по темі:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше