/ Причини відмови лікарів від канабісу

Причини відмови лікарів від канабісу

 
Навіть за кордоном, в країнах, де марихуана легалізована, лікарі часто не наважуються прописувати її своїм пацієнтам, а іноді і виступають проти застосування марихуани в лікарських цілях. Як правило, нерішучість лікарів пояснюється тим, що до цих пір відсутня достатня кількість клінічних випробувань і медичних досліджень в підтримку канабісу. Чому? Тому що марихуана не скрізь легальна, і в багатьох країнах такі дослідження просто неможливо провести.


 Чому лікарі не прописують марихуану пацієнтам?

Щоб краще зрозуміти, чому багато лікарів не наважуються прописувати пацієнтам канабіс, давайте розглянемо аргументи проти канабісу:

  • - По-перше, в даний момент в світі все ще недостатньо наукових досліджень по ряду наслідків прийому марихуани. За наявними відомостями дуже сильно впливають майже міфологічні історії про її лікувальні властивості. Хоча ці історії, безумовно, цінні в якості передумов для досліджень, однак їх недостатньо: часто вони упереджені і можуть вплинути на результати досліджень.

  •  - По-друге, коли дослідження показують, що канабіс неефективний для даного випадку, або ж переваги лікування марихуаною нижче, ніж можливі побічні ефекти, подальші дослідження припиняються.

  • - Нарешті, неузгодженість між реальним ефектом канабісу та опублікованими результатами досліджень знижує впевненість вчених і лікарів в передбачуваних і послідовних терапевтичних перевагах канабісу.

   На думку нейропсихолога Джоша Каплана (Josh Kaplan), ці пункти слід спростувати.


Чому мало наукових досліджень про клінічні переваги канабісу?

Причина відносного дефіциту клінічних досліджень канабісу в значній мірі залежить від його класифікації по так званій «Шкалою 1» [1] Агенства по боротьбі з наркотиками. Ця класифікація визначає, як саме можна вивчати канабіс, а також обсяг фінансових та інституційних ресурсів, які можуть бути присвячені вивченню канабісу.

Ви не здивуєтеся, якщо дізнаєтеся, що особливо складно отримати фінансування на дослідження препарату, який «в даний час не рахується лікарським засобом». Не має значення, що цей препарат є, можливо, одним з найбільш древніх ліків. Кар'єра і діяльність вчених значною мірою залежать від грантового фінансування, а гранти уряду США - найбільше джерело фінансування науки в світі. Тому стійке фінансування досліджень лікарських властивостей марихуани грає величезну роль в справі розвінчання міфів, пов'язаних з нею. Так, професор Майкл Морган з Вашингтонського державного університету в Ванкувері отримав фінансування для вивчення взаємодії ТГК (діючої речовини марихуани) з морфієм як знеболюючий засіб. Це дослідження увійшло в книгу доктора медичних наук Тома Кобурна «Альтернативна думка: 100 кращих проектів-стимулів». Однак не всі задоволені тим, що уряд Штатів взагалі виділяє гроші на дослідження марихуани.

Далі буде…….




[1] Згідно з принципами Агентства, ліки, наркотики і речовини, що використовуються для виробництва наркотиків, підрозділяються на п'ять окремих шкал (або категорій) в залежності від прийнятності даної речовини в якості медичного препарату, «потенціалу зловживання» даною речовиною, а також «потенціалу аддиктивності» даної речовини (тобто ступеня, в якій воно викликає залежність). У список 1 потрапляють речовини, які можуть викликати серйозну психічну і / або фізичну залежність, а також мають високий потенціал зловживання.


Читайте також:

Причини відмови лікарів від канабісу (продовження) 

Захворювання які лікуються марихуаною - ТОП 10

Канабіс - натуральний засіб проти полікістозу?

Канабіс допомагає людям з ПТСР



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше