/ Вирощування рослин в домашніх умовах

Вирощування рослин в домашніх умовах

ЗМІСТ

Вирощування рослин в домашніх умовах

Вирощування і догляд за рослинами

Устаткування для вирощування канабісу в домашніх умовах

Ефективне освітлення для вирощування

Освітлення для вирощування конопель

Особливості вирощування конопель


Вирощування рослин в домашніх умовах

Кожен з нас колись вирощував рослини вдома або доглядав за ними. Кактуси, герань, зелена цибуля, базилік або кріп, полуницю або помідори - важко знайти людину, яка не вирощувала би на своєму підвіконні або балконі взагалі ніколи і нічого.

Але мало хто з домашніх садівників підходить до справи з наукової точки зору: піклується про штучне освітлення, розбирається в кольоровості спектра ламп і вміє розраховувати освітленість, знає, що таке гроутент і як налагодити систему вентиляції в ньому, встановлює систему самополиву. Тим часом, для гарного врожаю, природного світла, що надходить в квартиру, недостатньо. Особливо взимку. Те ж стосується ручного поливу «від випадку до випадку» і відсутності добрив: для якісного врожаю Гроуверу доведеться розібратися і в системах автоматичного поливу, і в типах і призначення добрив. А ще краще - закупити спеціальне обладнання для вирощування рослин в домашніх умовах.

Выращивание растений в квартире

Вирощування і догляд за рослинами

Отже, важливо розуміти, що підвіконня добре підходить для домашніх сукулентів, але, якщо ви збираєтеся отримати гарний врожай, підвіконня - не краще місце для вирощування. По-перше, природного світла на підвіконні недостатньо, особливо в похмурий час року, коли час природної інсоляції - близько шести годин. По-друге, штучне побутове освітлення, особливо якщо лампочка знаходиться далеко від рослини, теж не додасть здоров'я і врожайності. На підвіконні можуть перезимувати багаторічні розмарин або шавлія, та й то - за умови, якщо навесні повернуться назад у відкритий грунт. Але навіть їм краще створити відповідні умови для життя і зростання: в іншому випадку їх смак і аромат будуть далекі від ідеалу.
Перш за все, потрібно спеціальне світло, звичайні побутові лампочки не підійдуть - по спектру і температурі, за інтенсивністю, за ступенем нагрівання (побутові лампочки можуть грітися, пересушувати і обпалювати рослину). Від світла сильно залежить здоров'я рослини і його врожайність: ви можете «заливати» вмираючу рослину, не здогадуючись, що воно страждає не від нестачі води і добрив, а від нестачі світла. Крім того, правильно рівномірний розподіл світла залежить від того, як розташовані лампи щодо рослин, а також від наявності світловідбивних поверхонь.

Свет очень важен для домашних растений

Устаткування для вирощування канабісу в домашніх умовах

Якщо ви вирішили виростити НЕ пучок базиліка для соусу песто, а медичний канабіс, краще обзавестися гроубоксом. Це пристосування для вирощування рослин в умовах закритого грунту, яке складається з:
  1. Світловідбиваючого намету для вирощування рослин (гроутента). Гроутент допомагає створити оптимальний мікроклімат для рослин, рівномірно розподілити світло ламп і створити комфортні умови для зростання.
  2. Системи вентиляції всередині гроубоксу. В неї входять вентилятори для подачі та відведення повітря, а ще - фільтри, що захищають від інтенсивних запахів рослин.
  3. Середовище для вирощування. Це, власне, сам грунт (натуральний грунт, кокосовий або гідропонний субстрат), в якому ростуть рослини. До системи вирощування можна також віднести горщики або гроубегі з системою автоматичного самополиву.
  4. Освітлення - тобто, ламп, завдяки яким рослини отримують достатньо світла. Лампи бувають різного спектру (якісь підходять для стадії зростання, якісь - для цвітіння) і різних типів: світлодіодні, люмінесцентні і натрієві газорязрядні.
Устаткування для вирощування канабісу в домашніх умовах, яке задовольнить будь-які потреби і фінансові можливості, можна купити в магазині для гроуверів Growpro. У нас є не тільки лампи і гроутенти, а й чудові системи автоматичного поливу Аutopot - на один, два або кілька горщиків. Вони не тільки прості у використанні, але і екологічні: взагалі не потребують електрики, економно витрачають воду, а головне - поливають рослини точно і в строк без нагляду людини.

Системы автоматического полива

Ефективне освітлення для вирощування


Ефективне освітлення для вирощування - це штучне освітлення. Ми вже розібралися з тим, що природне освітлення, особливо в зимовий період, не підійде для більшості рослин, а особливо - для теплолюбного і світлолюбного канабісу. Тут потрібні спеціальні лампи, які бувають:
  • натрієві газорозрядні високого і низького тиску (HPS, ДНаТ);
  • люмінісцентні (ЕЗЛ, КЛЛ);
  • світлодіодні (LED).
При виборі лампи для домашнього вирощування, необхідно, перш за все, орієнтуватися на площу гроубоксу: люмінісцентні лампи (ЕЗЛ) ефективні на маленьких площах, а натрієві газорозрядні (ДНаТ) застосовують переважно на великих площах.
ЕЗЛ лампи - найдешевші і прості в експлуатації, але нагріваються і мають потребу в гарній вентиляції. ДНаТ лампи також гріються, потребують пускорегулювальної апаратури і конденсаторів.

Світлодіодні лампи використовуються на великих і малих площах гроубоксу, вони:
  • найсучасніші,
  • майже не гріються і не обпалюють рослини,
  • дають випромінювання з різними довжинами хвиль,
  • довго служать,
  • технологічні та екологічні,
  • з ними простіше контролювати мікроклімат в боксі.
У Growpro продаються лампи, конденсатори, пускорегулююча апаратура різних фірм, в тому числі - всесвітньо відомих брендів садівничого освітлення, таких, як Solis Tek. Ця фірма виробляє обладнання, яке дозволяє досягати відмінних результатів навіть в домашніх умовах:
· Імпульсні фітолампи повного спектру, ультрафіолетові, для вегетативного росту, цвітіння,
· Світловідбивачі з повітряним охолодженням (для рівномірного розподілу світла і тепла),
· Сучасні електронні пускорегулюючі апарати для ламп,
· Джерела живлення (з їх допомогою можна запустити кілька ламп з одного баласту), і т.ін.

Система светоотражателей

Освітлення для вирощування конопель

Освітлення надзвичайно важливо при домашньому вирощуванні марихуани. Це світлолюбна рослина, яке в наших широтах, як правило, ростять далеко від природного сонячного світла і на закритому грунті (гідропонному або кокосовому субстраті). На стадії вегетації рослина коноплі потребує великої кількості синього світла, а на стадії цвітіння колірної режим необхідно змінити на червоний. Отже:
  • Синій спектр необхідний при висадці пророщених насінн коноплі в грунт, а також при вегетації. Промені синього спектра сприяють розподілу клітин рослини.
  • Промені червоного спектру потрібні в період цвітіння. Вони відповідають за ріст коренів, дозрівання «шишок» і врожайність.
  • Промені зеленого спектру впливають на листя рослин і їх стебла. Якщо рослини посаджені близько одне до одного і недоотримують світла, зростання буде краще під впливом зелених променів.
Гарним вибором для освітлення марихуани будуть сучасні фітолампи для гроубоксів:
  • біколорная (синій і червоний спектр);
  • мультіспектрова (синій, червоний, інфрачервоний, білий кольори);
  • фітолампи повного спектра: імітація природного сонячного освітлення, «домашнє сонце», яке підходить навіть для умов повної відсутності природного освітлення.

лампы красного спектра свечения

Особливості вирощування конопель

Більшість гроуверів вирощують коноплю «в Індорі» - тобто, в домашніх умовах. Для таких конопель буде потрібно не тільки спеціальне освітлення, але і особливий субстрат для вирощування, особливі добрива і полив, і все це - з урахуванням фази її росту і етапу розвитку. Необхідно знати, що марихуана проходить 4 етапи: проростання, розсада, вегетація, цвітіння.
Проростання паростка з насіння займає від доби до двох тижнів, в залежності від сорту конопель. Важливо відібрати тільки здорове насіння - щільні і темно-коричневі. Коли з'являється паросток, рослину пересаджують в грунт або субстрат.

Субстракты для выращивания индор
Статті по темі:




До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше