/ Мальта на шляху до легалайзу

Мальта на шляху до легалайзу

22.12.2021




 Легалайз повільним але впевненим кроком просувається Європою! Черговою країною, яка зробила рішучий крок у бік свобод споживачів канабісу, стала Мальта!


 Парламент Мальти схвалив закон про легалізацію каннабісу для використання в рекреаційних цілях. Тепер він вирушає на підпис президентові.


 Згідно з текстом документа, громадянам, які досягли повноліття, можна без будь-яких санкцій вирощувати до 4 рослин, а також зберігати до 7 грамів висушених суцвіть. При цьому куріння у громадських місцях залишиться під забороною – за це передбачено штраф від 300 до 500 євро.


 Закон також допускає створення «клубів канабісу» для спільного вирощування та розповсюдження канабісу серед своїх членів — аналогічно тим клубам, які існують в Іспанії та Нідерландах. При цьому членство у клубах не має перевищувати 500 осіб. Протягом місяця їм може бути видано не більше 50 грамів канабісу та 20 насінин.


 Коли документ готувався до розгляду в останньому читанні спілка медсестер та палата фармацевтів закликали президента не підписувати закон, коли він потрапить до нього на стіл. Вони були обурені тим, що реформа наркополітики розглядається без участі фахівців, також стверджували, що положення законопроекту «погано продумані».


 Відповідальний за законопроект міністр Оуен Боннічі в той же період зазначав, що реформа має скоріше соціальний характер.


 «Зараз спостерігається хвиля розуміння того, що жорсткий підхід до споживачів канабісу був непропорційним, несправедливим і завдавав багатьох страждань людям, які ведуть зразкове життя. Але той факт, що вони вживають канабіс на особистій основі, заганяє їх у пащу злочинності», - говорив він.


 Сам президент не коментував заклики медиків. Очікується, що він розгляне законопроект ближче до вихідних.


 Якщо рішення глави держави буде позитивним, Мальта стане першою в Європі державою, яка офіційно легалізувала рекреаційний канабіс.





До списку