/ 10 випадків, коли конопля може врятувати ваше життя

10 випадків, коли конопля може врятувати ваше життя

Те, що марихуана поза законом в більшості країн і регіонів, ще не означає, що вона однозначно погана. Важливо пам'ятати про те, що багато легальних речовин мають побічні ефекти, і навіть ліки, які продаються в аптеці без рецепта, можуть істотно погіршити ваше здоров'я.

Канабіс досі вважається шкідливим і небезпечним препаратом, але це думка змінюється - повільно, але вірно. Так відбувається завдяки дослідженням канабісу, які дуже популярні в останні роки, і поступового зняття заборони на вживання марихуани в медичних і особистих цілях. Дослідження показують, що користь канабісу дуже велика - від допомоги в схудненні до допомоги в боротьбі з раком.

 

1. ТГК (Тетрагідроканабінол) може лікувати не тільки запальні захворювання, але навіть рак, «змінюючи гени»

У дослідженні, що фінансується урядом США, і опублікованому в авторитетному науковому журналі «Journal of Biological Chemistry», було встановлено, що ТГК здатний «переробляти» певні гени в нашому організмі. Це може справити позитивний вплив на стан організму, допомогти в лікуванні запальних захворювань і навіть раку. Це перше дослідження, в якому містяться інформація про зв'язок між вживанням марихуани і станом генів, але, ймовірно, найближчим часом будуть і інші.


2. Канабіс бореться з дегенеративними захворюваннями головного мозку і збільшує витривалість

Дослідження, проведене в Інституті молекулярної психіатрії Університету Бонна (Institute of Molecular Psychiatry at the University of Bonn), показало, що канабіс викликає вихід антиоксидантів, запускаючи своєрідний «механізм очищення». У процесі «очищення» видаляються пошкоджені клітини, підвищується ефективність мітохондрій (джерел енергії, що живлять клітини), зростає витривалість організму.

Гері Венк (Gery Wenk), професор нейрофізіології, імунології та медичної генетики в Університеті Огайо (Ohio State University), говорить: «Ці відкриття поклали початок нового погляду на те, як натуральні канабіноїди мають здатність в буквальному сенсі вбивати запалення мозку, відповідальні за причини когнітивного спаду, нейронного збою і дегенеративних змін мозку ».


3. Канабіс здатний припинити судоми

Дослідження, опубліковане в Британському науковому журналі «British Journal of Pharmacology», виявило, що канабіс має протисудомний ефект.


4. ТГК захищає від серцевих нападів

Дослідження, нещодавно опубліковані в журналі «Biochemical Pharmacology», показали, що навіть незначні кількості ТГК здатні запобігти серцевому нападу, а також знизити ризик захворювань серцево-судинної системи.

В ході дослідження пацієнтам давали надзвичайно малі кількості ТГК (0,002 мг / кг), що в 10000 разів менше, ніж середня самокрутка з марихуаною. Незважаючи на те, що доза була дуже маленькою, дослідники виявили її ефективність для захисту від серцевих нападів, якщо застосовувати її за 2-48 годин до початку передбачуваного серцевого нападу. Крім того, ТГК показав позитивний вплив на симптоми серцевого нападу, якщо вжити його після того, як напад вже трапився. Ось цитата з журналу: «ТГК є безпечним і ефективним засобом, здатним знизити ризик серцевого нападу. [...] Наше дослідження призводить найважливіші докази ефективності застосування низьких доз ТГК при ішемічному інсульті; при цьому відсутні будь-які психоактивні побічні ефекти. ТГК може бути використаний як засіб, що охороняє серце від ішемічного інсульту, наприклад, під час хірургічних операцій на серці ».


5. Канабіноїди знижують ризик виникнення раку шкіри

Дослідники з Токійського інституту охорони здоров'я (Tokyo Metropolitan Institute of Public Health) провели дослідження, опубліковане в журналі «Медицина та фармакологія» («Pharmacy and Pharmacology»). У дослідженні виявлено, що канабіноїди здатні скоротити ризик раку шкіри на 90% за 20 тижнів застосування марихуани.


6. ТГК може бути корисний при боротьбі з ВІЛ

У дослідженні, опублікованому в журналі «Journal of Leukocyte Biology», було виявлено, що білі кров'яні клітини менше схильні до зараження ВІЛ (HIV-1), якщо їх попередньо обробити синтезованим ТГК.


7. Канабис може бути найкращими ліками для осіб з ПТСР

Дослідження, проведене в Школі медицини Нью-Йоркського університету (New York University School of Medicine) і фінансується Національним інститутом охорони здоров'я США, показало цікаві результати. У пацієнтів з ПТСР (посттравматичним стресовим розладом) виявилося менше активних канабіноїдних рецепторів в мозку, ніж у пацієнтів без ПТСР. Дослідники вважають, що ці дані свідчать на користь ефективності застосування марихуани при лікуванні ПТСР, так як канабіноїди здатні активувати канабіноіїдні рецептори.


8. Канабис здатний лікувати остеоартрит

Дослідження, опубліковане в медичному науковому журналі «PLOS One», переконливо довело, що активація канабіноїдних рецепторів людського організму (виникає при застосуванні канабісу) здатна позитивно впливати на хід лікування остеоартриту - поширеного захворювання з хронічною виснажливою біллю.


9. Канабис запобігає відторгнення органів після трансплантації

Дослідження, опубліковане в «Journal of Neuroimmune Pharmacology», показало, що канабіс здатний запобігти смертельно небезпечного відторгнення органів при їх трансплантації. Іронія цієї ситуації полягає в тому, що в більшості країн пацієнтам відмовляють в трансплантації органів, якщо аналізи їх крові підтвердили вживання марихуани, навіть якщо вони живуть в регіоні, де її вживання законно.


10. Канабіс здатний вирощувати стовбурові клітини і відновлювати мозок після травми

Дослідження, нещодавно опубліковане в журналі «Biochemical Society Transactions» і раніше викладене на сайт американського Національного інституту охорони здоров'я, показало: ендоканабіноідна система мозку обладає нейропротекторними і імуномодулюючими властивостями, а також призводить до зростання стовбурових клітин. Саме ця система активізується при вживанні канабісу.

Цікаво, що люди і тварини здатні природним чином синтезувати ендоканнабіноіди - хімічні сполуки, які активують ті ж рецептори, що і ТГК, активний компонент марихуани. Це одна з основних причин, чому вживання марихуани сприятливо для організму.



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше