/ Чому насіння конопель не проростає?

Чому насіння конопель не проростає?

30.09.2019

Чому насіння конопель не проростає?

Доволі часто гровери-початківці мають складності вже на першому етапі — проблеми під час
пророщування насіння конопель. Насіння або сходить погано, або не проростає зовсім. Що може бути причиною такого неприємного явища? Чому не проростає насіння марихуани? Як правильно пророщувати насіння, щоб отримати сходи? На ці та інші запитання ви отримаєте відповіді у даній статті. Наші практичні поради стануть у пригоді всім гроверам-початківцям і допоможуть досягти результату вже на першому етапі вирощування.

Насіння не проростає: чому?

Існує декілька факторів та причин, через які насіння конопель не проростає і гине. До них належать:
• глибока посадка;
• низька якість насіння;
• зараження насіння інфекцією;
• неякісний ґрунт або субстрат;
• неправильний температурний режим;
• неправильні умови зберігання насіння;
• підвищена вологість;
• неправильний полив.

Коли краще саджати насіння марихуани?

Досвідчені гровери радять дотримуватися місячного календаря садівника. Хоча наукових доказів цьому немає, бувалі рослинники вважають найкращим часом для висаджування фазу першої чверті. Існує думка, що саме в цей період гравітаційний вплив супутника Землі є найсприятливішим для висаджування та пророщення насіння.

Якість насіння конопель

Неякісне насіння є однією з найпоширеніших причин поганих сходів або їхньої повної відсутності. Тому ми рекомендуємо купувати насіння у перевірених постачальників із високою репутацією. Насіння — це не те, на чому слід економити. Придбавши недорогий продукт, ви витратите більше грошей і нервів, а результат все одно вас не порадує. Існує надійний спосіб, як перевірити насіння марихуани на схожість. Перш за все, огляньте насіння за допомогою збільшувального скла. Здорове та якісне насіння має глянсовий блиск, плями, що прикрашають оболонку, а також не має тріщин на поверхні. Готове до пророщування насіння крупніше від нестиглого і має форму еліпса. Також дієвим методом перевірки якості насіння є “метод чашки з водою”:

1. Налийте півсклянки чистої води.
2. Опустіть туди насіння, яке ви хочете перевірити.
3. Подивіться на нього через декілька годин.



Якщо насіння опустилося на дно — значить, воно готове до пророщування. Для кращої схожості можна потримати його у воді протягом 12-14 годин.

Пророщування насіння марихуани в землі

Пророщування насіння конопель у землі є найбільш природним для рослин, а тому найпоширенішим способом серед гроверів. Для гарної схожості важливо знати, як саджати насіння марихуани в землю, і дотримуватися режиму поливу: надмірна вологість і неправильний полив можуть призвести до загибелі здорового насіння.
У підготовленому ґрунті, будь те аутдорне вирощування чи індорне, необхідно викопати ямки не глибші 8 міліметрів. При глибшому висаджуванні збільшується ризик загибелі насіння, оскільки росткам не вистачає життєвої сили, щоб пробитися на поверхню ґрунту. Необхідно також слідкувати за температурою ґрунту — для більшості сортів оптимальною температурою є показник 8 градусів за Цельсієм. Проте, існують сорти, яким необхідна вища температура. Тому рекомендація для початківців — починати з більш невибагливих сортів.
Також особливу увагу слід приділити поливу. Пам’ятайте, що надмірна вологість шкодить насінню. Перш за все, ґрунт не можна поливати — воду необхідно подавати за допомогою піпетки або обприскувача. Зволожувати ґрунт слід тільки за повного його висихання. Кількість поливів, як правило, не перевищує двох разів на добу, але залежно від умов та стану ґрунту ця кількість може збільшитися до 5-7 разів.


Пророщування в мінеральній ваті

Пророщування насіння марихуани в мінеральній ваті — одна з альтернатив пророщуванню в ґрунті. Такий варіант цілком придатний для новачків, оскільки не є занадто складним. Спеціальні ватні блоки для пророщування продаються у спеціалізованих магазинах, у тому числі, і в нашому Інтернет-магазині GrowPro. Насіння поміщається у спеціально підготовлені отвори, потім накривається верхнім шаром вати. Після цього “засіяний” блок розташовують у резервуарі з дистильованою водою і накривають плівкою для підтримання температурного режиму. За своєю конструкцією ватний блок в резервуарі, накритому плівкою, нагадує теплицю.

Пророщування у воді

Пророщування насіння конопель у воді назвати пророщуванням можна хіба що умовно, оскільки такий метод не передбачає очікування перших сходів. Метод полягає в зануренні насіння у воду терміном на добу, після чого насіння висаджується у ґрунт або субстрат корінцем вниз. Нерідко такий метод передбачає використання спеціальних підживлень. На даній стадії правильний вибір добрива є особливо важливим. Консультанти нашого Інтернет-магазину допоможуть вам вибрати найбільш придатний варіант підживлення для стадії пророщування.


Якість — понад усе!

Як отримати якісне насіння марихуани і не хвилюватися, що рослини загинуть ще до стадії сходів? Відповідь проста — купувати насіння у перевірених постачальників і виробників. Якщо ви новачок, порадьтеся із досвідченими гроверами, які підкажуть, де і як можна придбати високоякісне насіння. Пам’ятайте, що дешеве насіння може бути зараженим інфекцією, зберігатися за непридатних умов тощо. Ми рекомендуємо гроверам-початківцям знайомитися з вирощуванням марихуани за допомогою автоквітів або інших невибагливих сортів.

В Інтернет-магазині GrowPro ви можете вибрати і придбати гровбокси, ґрунтові суміші та субстрати, добрива, прилади для освітлення та аерації, а також багато інших корисних товарів для рослинництва. Ми працюємо тільки з перевіреними виробниками, і весь наш товар має знак якості. Крім того, ціни на всю нашу продукцію вас приємно здивують!



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше