/ «Біблія коноплярства» Грега Гріна. Місія гровера ч.2

«Біблія коноплярства» Грега Гріна. Місія гровера ч.2

«Біблія коноплярства» Грега Гріна. Місія гровера

Частина 2

Для чого потрібен гровер? Не тільки для вирощування канабісу, а й для глибокого розуміння того, хто, в чому і навіщо звинувачує марихуану. Проводячи аналогію з Біблією, скажімо, що гровер - свого роду проповідник: хто, як не він, може доступно розповісти про марихуану і викрити всі міфи про неї?
Грег Грін у своїй «Біблії гровера» пише, що причина неприйняття марихуани урядами багатьох країн - проста: більше 70 років рослина перебуває в опалі, і, якщо ії обілити, - вийде, що весь цей час уряд помилялися? Тіньовий ринок також вигідний ряду осіб, які можуть лобіювати рішення проти легалізації, розпускати неправдиві чутки і підтримувати існуючі міфи.
Почнемо з реальних причин для заборони канабісу, по Грегу Гріну:
  • На відміну від алкоголю, препарати «травички» змінюють поведінку людини не так сильно, не мають вираженого запаху, тому складно сказати, палила людина що знаходиться на небезпечній роботі - водій, наладчик верстатів, робітник заводу. Тому складно прийняти зовнішні заходи і запобігти неприємність.
  • Зловживання каннабісом може викликати лінь і прокрастинаціюу людей, сила волі яких і без того невелика.
  • Заборона канабісу - це прибуткова індустрія.
Зупинимося докладніше на кожній з причин.

Грег Грин Библия Гровера


Реальні причини заборони канабісу?


Вище ми розібралися, для чого потрібен гровер: для гровінга і для того, щоб нести світло істини в неосвічені маси. Істина - в тому, що рослина коноплі небезпечна, як про неї прийнято думати і говорити. І навіть більше: як ми пам'ятаємо, першими за його заборону висловилися текстильні промисловці, яких не влаштовувала міцність і несучість виробів з конопляної тканини (одяг повинен швидше приходити в непридатність).
У заборони є реальні підстави - особливо в умовах низької культури споживання (і життя взагалі). Але так чи вони реальні, як нам намагаються розповісти?

  1. «Сторонньому спостерігачеві незрозуміло, палила чи ні та чи інша людина, тому часто неможливо запобігти водінню « під травою » або проконтролювати робочий процес на небезпечному виробництві». Дійсно, водіння машини під впливом канабісу небезпечно: цей процес вимагає повної уваги і зосередженості на дорозі і інших учасників руху. Є думка, що після значних доз алкоголю водити набагато небезпечніше: людина «під градусом» менше відчуває небезпеку, схильний «лихачити», чого немає від марихуани. Проте, алкоголь - легальний продукт, у багатьох країнах його можна вільно купити в магазині, чого не скажеш про «траву». Справа не в тому, що стан алкогольного сп'яніння легше діагностувати, ніж «накуреного»: незважаючи на те, що швидкого тесту з трубкою поки немає, можливість виявити вживання - існує. Тобто: небезпека алкоголю - не причина його тотальної заборони, заборонено тільки водити в стані сп'яніння; чому б не зробити те ж для марихуани; визначити наявність марихуани в тілі - можливо: порушник не залишиться безкарним; з вживанням спиртних напоїв за кермом борються не оголошенням пива і вина поза законом, а забороною на водіння у п'яному вигляді, санкціями і пропагандою культури пиття. Те ж саме можна зробити і для марихуани.
  2.  «Каннабис вбиває силу волі і робить людину ледачим». Автор «Біблії гровера» Грег Грін згоден: так, таке трапляється. Деякі дійсно зловживають до того, що хочуть тільки лежати на дивані, є, дивитися телевізор або грати в приставку. Ці деякі - забезпечені щасливці, тому що всім іншим доведеться «зав'язати» з курінням і піти працювати, щоб жити. Вийти з алкогольного запою - непросте завдання; ще складніше - перестати вживати важкі наркотики. Прийти до тями після загулу з марихуаною - набагато простіше: кілька днів без неї позбавлять від будь-яких наслідків вживання. При зловживанні каннабісом треба просто перестати палити. Якщо це не так уже й просто, потрібні сеанси психотерапії, тому що фізичної залежності від «трави» немає, але може йти мова про залежний тип особистості. Зауважимо, що ніяке медичне втручання не потрібно: психолог або психотерапевт впораються з завданням. А ось щоб вилікувати запойного алкоголіка, буде потрібно лікар.
  3. «Заборона канабісу вигідний впливовим організаціям і людям». Це основна причина, по якій ми все ще не можемо легально купити її в спеціальному магазині. У разі легалізації, - вважає Грег Грін, - державі доведеться змінити діяльність юридичних департаментів, втратити робочі місця, скоротити дохідні статті. Це невигідно також, судячи з усього, деяким промисловим Гроверам: при легалізації наймати тримерів (людей, що стрижуть «бошки») доведеться легально: платити податки, займатися бухгалтерією і іншим документальним забезпеченням діяльності. Але легалізація вигідна в довгостроковій перспективі і державі (розвинеться прибуткова каннабісной індустрія, знизиться злочинність, поліція займеться реальними проблемами) і Гроверу. Він вперше зможе не хвилюватися за легальність своєї діяльності і не боятися сісти в тюрму, і питання про те, скільки заробляють гровери, перестане ставитися до тіньовій сфері економіки.
Сбор конопли в Кентуки

Але чому ви постійно порівнюєте марихуану з алкоголем?


Тому що алкоголь - легальний і звичний елемент навколишнього нас життя. Він не здається страшним і небезпечним, деякі пробують його ще в дитинстві, за згодою батьків. Тим часом, він несе реальну соціальну небезпеку: багато бездомних виявилися на вулиці саме зловживаючи алкоголем, деякі хворі отримали серйозні проблеми зі здоров'ям, щодня випиваючи пляшечку-другу вина. Грег Грін стверджує, що все це неможливо (або можливо вкрай рідко) в разі зловживання марихуаною. Безумовно, все добре в міру. Але навіть надмірне вживання «травички» не призведе до смерті або необоротних соціальних і фізичним наслідків.

Марихуана и алкоголь
Статті по темі:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше