/ Насіння конопель - склад, властивості і правила вживання

Насіння конопель - склад, властивості і правила вживання

Вже багато років конопля є предметом затятих обговорень і суперечок. Якщо раніше в багатьох культурах народів вона виступала як один з головних цілющих екстрактів, то сьогодні її образ в масовій свідомості значно змінився і придбав навіть дещо негативний відтінок. Фактично, вчорашні ліки перестали бути такими і сьогодні знайоме світу як одне з найбільш поширених наркотичних речовин.

Вченими було проведено масу експериментів, в ході яких науково було доведено, що насіння конопель не мають слідів психоактивних речовин, а навіть навпаки, вони можуть бути корисними для людського організму. За рахунок того, що в насінні конопель у великій кількості містяться амінокислоти, білок, калій, магній і корисні жирні кислоти. Разом з тим, насіння конопель досить приємні на смак, що перетворює їх в відмінну харчову добавку для салатів, супів і соусів. Перше, і найважливіше, що необхідно запам'ятати про насіння конопель, це те, що у них є маса значних відмінностей від листя і суцвіть - в насінні немає психотропного ТГК тетрагідроканабінола, який і надає наркотичну дію на організм людини. Також з конопляного насіння прийнято добувати дуже корисну, лікувальну конопляну олію.


Насіння конопель

У сучасному світі конопляне насіння відносять до Суперфуд за рахунок наявності в їх складі великої кількості вітамінів і мінералів, а також 20 незамінних амінокислот, які необхідні для правильного і здорового функціонування життєдіяльності організму. Так, амінокислоти несуть відповідальність за підтримання м'язової активності, мозкової діяльності і метаболічних процесів. Також в складі конопляних насіннь знаходяться:
  • - протеїн (особливо актуально для вегетаріанців і сироїдів);
  • - компоненти, що стабілізують мікрофлору кишечника;
  • - жирні кислоти Омега-3 і Омега-6;
  • - біофлавоноїди;
  • - антиоксиданти;
  • - біологічно активні речовини.

Завдяки натуральному і нешкідливому складу конопляне насіння  віднесли до списку "Суперфуд" - речовин, які відрізняє багатий нутріентний склад. При цьому їх висока біологічна і харчова цінність якісно відрізняється від аналогічних речовин. Та й засвоєння організмом конопляного насіння відбувається на 100%.


Лікувальні і корисні властивості конопель


Маючи подібний унікальний склад, насіння конопель сприятливо впливають на організм. Тому перелік їх корисних властивостей практично безмежний і вкрай великий:
  • - протизапальну, бактерицидну і протипаразитарну дію;
  • - зміцнення і підвищення імунітету;
  • - поліпшення діяльності серцево-судинної системи;
  • - лікування анемії;
  • - нормалізація рівня гемоглобіну;
  • - можуть виступати в якості профілактичних засобів для онкологічного захворювання;
  • - підвищення потенції;
  • - виведення токсинів і шлаків;
  • - відновлюють роботу ЦНС.

Для жінок насіння конопель становлять особливу цінність, так як впливають на посилення вироблення грудного молока і полегшення постменструальних синдромів. Не варто забувати і про те, що насіння конопель здатні прискорювати процес загоєння ран. Після їх регулярного застосування ви помітите, що стан вашої шкіри, нігтів і волосся значно покращився. Конопляне насіння рекомендують приймати і як засіб для поліпшення працездатності головного мозку, підвищення концентрації і пам'яті, а також засіб, що рятує від безсоння.


Лікувальні і корисні властивості конопель

Разом з природними властивостями, насіння конопель володіють і лікувальним впливом на організм. Природно, що для цього приймати їх в чистому вигляді або в якості добавки в їжу буде недостатньо. Для того, щоб конопляне насіння могли надати лікувальну дію на організм, зазвичай рекомендують робити настої або каші.

Що стосується лікувальних властивостей конопляного насіння, то, крім профілактики онкологічних захворювань, вони  роблять більш ефективною профілактику і комплексне лікування анемії, можуть стати незамінними при інфекційно-запальному захворюванні дихальних органів. Ученими також було відзначено, що конопляне насіння здатні надавати бактерицидну, протипаразитарний вплив на організм.

І також неможливо залишити без уваги таку важливу особливість насіннь конопель, як перешкода розвитку ожиріння, цукрового діабету і, відповідно, позитивний вплив на процес схуднення.


Насіння коноплі для схуднення

Популярність конопель насіння обгрунтована і спровокована не тільки її відмінними корисними характеристиками. Здатність насіння стримувати процес ожиріння і розвиток цукрового діабету склали їм величезну славу.

Сьогодні конопляне насіння часто використовують як ефективний спосіб схуднення. Скинути зайві кілограми насіння дозволяють за рахунок свого розбухання в животі. За рахунок цього після їжі ви будете відчувати почуття насичення їжею. Це дозволяє контролювати частоту і обсяги надходження їжі і уникати переїдання, які, як відомо, вважаються однією з найосновніших проблем набору зайвої ваги.

Крім цього насіння конопель прискорюють процес схуднення за рахунок наявності в їх складі вітамінів групи В. Вони активізують метаболічні процеси, які є стимулом для спалювання зайвого жиру у всьому організмі.


Насіння коноплі допомагають повернути струнку фігуру

Якщо ви маєте намір схуднути за допомогою конопляного насіння, обов'язково додавайте їх в свій сніданок, а влітку додавайте їх в зелені і овочеві коктейлі. Комбінуйте насіння конопель зі спеціями (куркумою, корицею або імбиром) і медом. Так ваші коктейлі будуть значно смачніше і корисніше.

Якщо ви вперше збираєтеся спробувати такий особливий продукт, як насіння конопель, то ми відкриємо вам невеличкий секрет їх правильного використання. З огляду на те, що конопляне насіння відрізняються особливою твердістю (приблизно, як у коріандру), перед кожним вживанням їх необхідно попередньо замочувати, пророщувати або ж подрібнювати за допомогою кавомолки. За смаком насіння дуже схожі з горіхами (мають слабо виражену гірчинку). Тому їх дуже легко комбінувати з сухими кашами та фруктами. Деякі рекомендують вживати насіння марихуани замість чаю, просто заливаючи їх окропом.

Як не крути, а насіння конопель - це унікальний продукт, вживання якого в їжу може врятувати вас від безліч недуг і допоможе позбутися від нелюбимих зайвих кілограмів. 


Нагадуємо що насіння конопель можна придбати у нас в магазині перейшовши за посиланням https://growpro.ua/ua/catalog/konoplyanaya-eda/



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше