/ Планета і гідропоніка

Планета і гідропоніка

24.05.2021

GP_fb_1200x630px-Texie_ukr.png



Вільям Таксьє 40 років свого життя присвятив дослідженню галузі, винайшов і запатентував "біопоніку" та є автором всесвітньо відомої книги "Гідропоніка для всіх: все про домашнє садівництво".

Він повсякчас затято пропагує гідропонічний спосіб вирощування, який, на його думку, має спробувати кожен садівник бодай раз у житті. Загалом гідропоніку легендарний дослідник розглядає як один зі способів запобігти голоду у майбутньому. Адже ООН б’є на сполох щодо стану ґрунтів у світі, а гідропоніка, безсумнівно, є вагомою альтернативою для вирощування їжі.

На думку Тексьє, гідропоніка має набути глобальнішого значення. Наразі ж у гідропоніки репутація виключного використання для вирощування конопель, проте цей метод відмінно підходить для вирощування помідорів, перцю, трав, полуниці тощо.

Разом з тим, улюбленою рослиною Тексьє для вирощування є і завжди був канабіс. Він є великим прихильником медичних конопель і належить до кількох адвокаційних груп по всій Європі. Але це не означає, що він не любить вирощувати інші культури за допомогою гідропонікою. У своїх французьких теплицях він разом з дружиною вирощує 230 різновидів рослин: лікарські та харчові культури та гарні квіти.

Одним з найважливіших досягнень Тексьє є розробка та патентування "біопоніки", яка, по суті, є органічною гідропонікою. Тексьє знайшов спосіб зробити рослини нашими ліками, вирощуючи їх із залишками інших продуктів.


Довідка: Свою кар’єру Тексьє розпочав у 1980 році у каліфорнійській компанії General Hydroponics.14 років він разом з засновником GH Лоуренсом (Ларрі) Бруксом розробляв аерогідропоніку. У 1994 році Тексьє переїхав до Франції та створив General Hydroponics Europe (GHE) разом зі своєю дружиною Нусеттою Кеді.


У 2004 році Тексьє винайшов і запатентував "біопоніку" (органічну гідропоніку). У 2014 році компанія Scotts Miracle-Gro придбала GH у США. GHE не увійшла до складу нової компанії. Після вимушеного ребрендингу компанія Вільяма Тексьє стала називатися Terra Aquatica.

Читайте оригінальне інтерв’ю за посиланням https://bit.ly/2SesYky.



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше