/ Канабіс - натуральний засіб проти полікістозу?

Канабіс - натуральний засіб проти полікістозу?

Синдром полікістозу яєчників (СПКЯ, синдром Штейна-Левенталя) - поліендокринний синдром, інакше кажучи - гормональний розлад, що вражає кожну п'ятнадцяту жінку в світі. Цей синдром супроводжується порушенням функції яєчників, нерегулярної овуляцією або її відсутністю та цілим рядом гормональних порушень. Крім того, СПКЯ - часта причина безпліддя.


В сучасній Україні немає єдиного затвердженого протоколу лікування даного захворювання. Найчастіше лікування зводиться до прийому гормональних препаратів та рекомендаціями «спробуйте зашити рот і народити дитину». Такі «методи» лікування частіше приводять до психолога, ніж до одужання. І офіційна медицина розписується у своєму безсиллі. Медична реформа України, під прапорами Супрун, скоріше носить адміністративний характер, а протоколи лікування - аж ніяк не сильна сторона.


Світова практика ж показує, що рішення є і воно не радикальне, з практично нульовим збитком для організму.

 

Доктор Айріс Кроуфорд (Iris Crawford) - лікар-натуропат з Сіетла. Вона спеціалізується на гормональних проблемах, а ще - на канабісі. Вона дає відповіді на питання про походження гормональних розладів і СПКЯ, помилки, пов'язані із захворюванням, а також - про застосування канабісу в лікуванні найбільш проблемних побічних ефектів СПКЯ.

  

- Ваша спеціальність - гормональні зміни. Як багато пацієнтів з СПКЯ у вашій практиці?

Д-р А.К .: Я створила кілька подкастів про СПКЯ, і це викликало шквал дзвінків. Мені дзвонили з усієї країни і просили допомогти їм, тому що існує не так вже й багато варіантів лікування для жінок з СПКЯ. Всю основну інформацію про захворювання вони отримують від своїх терапевтів.

 

- Ви можете назвати одну найважливішу річ про СПКЯ, яку люди погано розуміють?

Др А.К .: Більшість пацієнтів, які страждають СПКЯ, впевнені, що проблема ніколи не буде вирішена, і вони ніколи не звільняться від цього стану. Якщо у вас, скажімо, інсулінозалежний діабет, який залишається невиліковним, у вас буде також патологія вироблення тестостерону, і ще цілий ряд розладів, пов'язаних з діабетом. Навіть дуже худі люди можуть бути нечутливі до інсуліну.

 

- Деякі лікарі лікують надлишкову вагу як симптом СПКЯ, поки інші вважають надмірну вагу корінною причиною. Хто правий? Або це індивідуально для кожної людини?

Др А.К .: І те, і інше. Це класична проблема «курки і яйця». СПКЯ може статися у пацієнтів, у яких вже є надмірна вага, але інсулінова нечутливість також сприяє набору ваги. Часто причиною інсулінової резистентності виступає не вага, а стрес, особливо у випадку з жінками. Стрес викликає підвищення кортизолу, який, в свою чергу, сприяє інсулінової резистентності.

 

Розкажіть про ваші особисті причини, які привели вас до думки про використання каннабісу як способу холістичного лікування.

Др А.К .: Коли я росла, я звикла до того, що моя мама курила марихуану в якості розваги. В цьому не було нічого дискомфортного або страшного, мені завжди здавалося це нешкідливим. Ставши лікарем-натуропатом, я, звичайно, могла бачити переваги «рослинної» медицини в цілому. Я навчалась використанню канабіноїдів і вивчала те, як наша ендоканнабіноідна система (система ендогенних нейромедіаторів, що зв'язуються з канабіноїдними рецепторами) еволюціонувала. Я отримала знання про різні способи використання марихуани для лікування (особливо лікування хронічного болю).

 

- А в лікуванні проблем жіночої репродуктивної системи, наприклад, хронічних запалень, канабіноїди можуть допомогти? Скажімо, допомогти впоратися з хронічним болем при СПКЯ, або після розриву яєчника?

Др А.К .: Будь-який тип болю може успішно лікуватися канабісом, особливо біль при спазмах. Він діє на те, як наш мозок відчуває біль. Також у канабісу безліч переваг, і дуже мало побічних ефектів у порівнянні з іншими болезаспокійливими, наприклад, з вікодином (опіатна група), який викликає сильну залежність. Канабіс практично вільний від побічних ефектів.

Крім того, біль робить нас дратівливими і похмурими, і багато людей отримують депресію на додачу до свого хронічного болю. Канабіс здатний позбавити і від болю, і від депресії.

 

- Не кажучи вже про те, як змінюється наш настрій при гормональних розладах і ПМС.

Др А.К .: Я недавно звернула увагу на соціальні програми і їх ключові думки, які стосуються жінок і депресії. Жінки в два-чотири рази більш схильні до скоєння суїциду.

Тривога, депресія і безсоння - проблеми, пов'язані з гормональним дисбалансом. Гормональний дисбаланс вдвічі частіше трапляється з жінками, причому це не жінки в менопаузі - я лікувала і дівчаток шістнадцяти років, у яких були панічні атаки, викликані гормональним дисбалансом. Цей гормональний дисбаланс може бути викликаний стресом, як частина синдрому під назвою «адреналінова втома» (дисфункція надниркових залоз). Це схоже на епідемію серед жінок, і я присвячу залишок своєї кар'єри цьому питанню.

 

- Тобто, використання каннабіса для контролю стресу виглядає надзвичайно корисним.

Др А.К .: Повернімося до зв'язку кортизолу і цукру в крові. Кожна жінка, яка бореться з СПКЯ, повинна бути перевірена на «адреналінову втома» (дисфункцію надниркових залоз), так само, як і на гормональний дисбаланс в цілому. Це все частини однієї картини. Волосся і прищі на обличчі також можуть бути звичайними явищами у пацієнтів з СПКЯ.

Велика частина роботи, яку я проробляю з жінками, призводить до втрати ваги. У мене є підхід, який дозволяє знизити надмірну вагу досить швидко, і потім утримувати її без будь-яких дієт. Він працює як своєрідний «запуск метаболізму». Це дуже важливо для пацієнтів, які втомилися від дієт.

 

- Дієтичні рекомендації зараз в моді.

Др А.К .: Ще б. Я працюю з жінками, які не можуть втратити вагу навіть на кетодіеті, так що вони дуже розгублені. Це схоже на роботу детектива: мені треба знайти фундаментальну причину, по якій їх тіло не хоче розлучатися з жиром. Як правило, це гормональний дисбаланс і / або розлад метаболізму в результаті довгої низки дієт, а також вплив негативного навколишнього середовища.

 

- Часто західну медицину можна звести до цифр - на графіках або на вагах. Переважна більшість моїх докторів сконцентровані на цифрах, які найчастіше привносять тільки сором і почуття неповноцінності в загальну картину захворювання. «Головна причина вашої хвороби - ваша повнота».

Др А.К .: Так, це так. Часто в фокусі уваги перебуває ІМТ (індекс маси тіла), що не має відношення до вашого здоров'я в цілому. Халк, наприклад, має такий ІМТ, що сьогодні його вважали б страждають ожирінням. Відсоток жиру в організмі більш показовий.


Читайте також:

Масло медичного канабісу проти злоякісних пухлин - метод доктора У.Кортні

10 випадків, коли конопля може врятувати ваше життя

Захворювання які лікуються марихуаною - ТОП 10

Насіння конопель - склад, властивості і правила вживання



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше