/ Кокосовий субстрат для канабісу

Кокосовий субстрат для канабісу

Кокосовий субстрат для конопель (канабісу)

Популярне середовище для вирощування - грунт на основі кокосового волокна (койри). Спресований у брикети, які потрібно спеціальним чином розмочувати і промивати (технологію підготовки субстрату ми розглядали детально). Зручний для вирощування канабісу в аутдорі, Індоре і в гідропоніці.

Переваги кокосових брикетів

Застосування кокосового субстрату замість природного грунту має ряд переваг:
  • Ефект відчувається як вирощування в грунті, з найкращою аерацією і збереженням «бонусів» гідропоніки.
  • Гарний для коренів: зберігає вологу і поживні речовини біля коріння, одночасно «даючи їм дихати», запобігає пере- і недополів.
  • Непривабливий для комах і інших шкідників: коко-грунт не подобається паразитам, що важливо при вирощуванні на відкритому грунті.
  • Рослини розвиваються швидше, ніж в землі: поживні речовини і кисень легко надходять до коріння. У аутдорі коріння не розростаються в пошуках харчування, зберігаючи енергію для росту і розвитку стебла, листя, квітів і плодів.
  • Сприятливий для навколишнього середовища: на відміну від торфу, не залишає екологічного сліду, не розкладається, може бути використаний повторно (багаторазово).
  • Легко вбирає і віддає рослинам накопичену вологу і добрива.
  • Не містить хімічних добавок і випадкових домішок.
  • Довговічний - протягом 5-6 років не втрачає своїх початкових якостей, не злежується і не розкладається.
  • Стабільна природна кислотність (5,6 - 6,8), яку можна підвищувати або знижувати за допомогою спеціальних засобів. Може бути з буферної зарядкою або без неї де солей менше.

кокосовый субстракт

Кокосовий субстрат для конопель: від насіння до врожаю


Ми вже писали, як підготувати кокосовий субстрат для вирощування конопель (популярний рецепт: три частини розмоченого субстрату на одну частину агроперліту), і наводили приклади того, як використовувати кокосовий субстрат (додавати в грунт в аутдорі, в грунтосуміш в Індоре; мульчувати кокосовими дисками; закріплювати рослину в субстраті при гідропонному гроувінгута т.д.).
Можна вирощувати безпосередньо в кокосовому субстраті (як готувати кокосовий субстрат, в якій кількості води і «Лайфхак» промивання - все це докладно описано в першій частині статті про кокогрунт для канабісу). Субстрат і без перліту впорається з аерацією і доставкою корінням необхідних поживних речовин, завдяки властивості накопичувати вологу і поступово віддавати їх. Гровери, однак, рекомендують міксувати кокос з агроперлітом або вермикулітом - така суміш в Індоре працює оптимально.
Як садити в кокосовий субстрат канабіс і ростити його там, поетапна інструкція:
  1. Проростіть насіння (поверх товстого шару вологої кокосової койри або відразу в ній), поливаючи водою з додаванням складів для пророщування насіння.
  2. Коли виростуть перші «справжні» листя з зубчастим краєм, поливайте їх поживними речовинами для розсади (спеціальне добриво для кокосового субстрату), приготованими відповідно до інструкції.
  3. Підтримуйте саджанці, досвічувати світом, упевніться, що їм не дуже жарко (досвідчені гровери рекомендують помістити на 10 секунд руку в гроубокс: якщо руці жарко, саджанцім теж).
  4. Як поливати кокосовий субстрат: при поливі молодого канабісу зверніть увагу на те, щоб вода стікала крізь кокосовий субстрат для конопель і була помітна на дні.
  5. Коли рослини зміцніють достатньо, щоб пересадити їх в постійні ємності (як правило, тоді ж з'являється третій «комплект» листя - гладкі змінюються зубчастими, потім виростають ще одні зубчасті листя), акуратно витягніть їх з вологої м'якою койри.
  6. У великих контейнерах з підготовленим кокосовим субстратом для канабісу викопайте ямки, в яких вільно розміститься коренева система саджанців.
  7. Поливайте рослини добривами, придатними для кокосового субстрату, згідно етапу зростання (гровери рекомендують починати з половинної дози поживних речовин, і поступово збільшувати її). Слідкуйте за стоком води, він повинен бути 10-30% від загального обсягу влитий за раз рідини.
  8. Зверніть увагу на рН води: корегуйте кислотність, перш ніж поливати рослини (5,5-6,5).
  9. Якщо листя почали жовтіли - це сигнал про дефіцит азоту, удобрюйте рослину азотом поступово, стежачи за змінами. Пам'ятайте: жовті листя не позеленіють, головне, щоб не пожовтіли зелені. Дозу азоту треба підтримувати постійною протягом декількох днів, не збільшуйте її завчасно. Якщо через 5-7 днів жовтого листя стало більше, дозу можна збільшити.
  10. Коли молодий канабіс підросте (приблизно вдвічі нижче, ніж дорослий), перемикайте лампи на стадію цвітіння і міняйте графік освітлення: 12 годин світла, 12 - безперервної темряви. Догляд на етапі цвітіння такий, як раніше, але уважніше контролюйте температуру і вологість.
  11. Дочекайтеся дозріванню шишок і збирайте врожай, коли канабіс повністю виросте.

Підготовка кокосового субстрату для гідропоніки

Гідропонний метод вирощування (без грунту, в живильному розчині) різноманітний. Види гідропонних систем:
  • Аеро-гідропоніка (розпорошення води і поживних речовин за допомогою помпи або компресора),
  • Аеропоніка (аерозольний метод),
  • Гнотова система (живильний розчин надходить до коріння по гноті),
  • Метод періодичного затоплення (коріння - на дні ємності, яка періодично затоплюється),
  • Техніка живильного шару (коріння - в іригаційному каналі, по якому тече розчин),
  • Система глибоководної культури (плаваючою платформи, при якій коріння постійно в живильному розчині).
техника питательного слоя

Субстрат для гідропоніки повинен бути:
  • Потрібної щільності (здатний утримувати рослину у вертикальному положенні протягом усього життєвого циклу);
  • Хімічно інертним (не вступати в реакції з живильним розчином);
  • Водо- і повітропроникним (хороші аераційні властивості);
  • Вологоємним.
Зазначеним вище вимогам відповідає кокосова койра.
Як зробити кокосовий субстрат, відповідний для гідропонного вирощування? Підготувати кокогрунт звичайним способом: розмочити за допомогою гарячої води або окропу, промити до світлої води, щоб вийшли випадкові домішки. І кокогрунт готовий. Багатих вам врожаїв

кокосовая койра


Статті по темі:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше