/ Кокосовий субстрат - що це таке

Кокосовий субстрат - що це таке

Кокосовий субстрат - що це таке


Розберемося з тим, що таке кокосовий субстрат. Це живильне середовище для вирощування, основний інгредієнт якої - кокосова койра - вперше використаний в цій якості в вісімдесятих роках. Койра дає можливість поєднати відчуття від вирощування в натуральному грунті з перевагами гроувінгу на гідропоніці (швидке зростання і висока врожайність). Вона виявилася багатофункціональним середовищем з безліччю переваг для різних типів гроувінгу.
Деякі садівники і гровери додають койру в грунт, не розуміючи, як її використовувати по-іншому. Не додає ясності і те, що кокосові волокна поставляються в жорстких дегидрированной брикетах, причому без інструкцій із застосування.

Кокосові брикети

Кокосові брикети - зручний і ергономічний спосіб транспортування і зберігання: після змішування з водою одна «цеглинка» дає до 8 літрів готового грунту.
Існують також кокосові диски і «таблетки»: диск підходить по формі для круглих горщиків, потрібно помістити його туди і залити водою. Але з чого зроблена ця «екологічно чиста» основа для вирощування?
Кокосова койра - волокниста частина шкаралупи, яка виявилася чудовим середовищем для вирощування канабісу. Останнім часом вони навіть потіснили торф з його законного місця «найпопулярнішого грунту для домашнього садівництва».
Кокогрунт більш передбачуваний:
  • немає стрибків кислотності,
  • НЕ засалюється,
  • добре аерується,
  • без паразитів і патогенних грибів,
  • не схильний до цвілі,
  • легкий.
кокосовые брикет

 
Його не потрібно знезаражувати (хоча і рекомендують «про всяк випадок» обробити грунт спеціальними антисептичними препаратами).
Вирощування на кокосовому субстраті - спосіб отримати здорові рослини «органічним» способом без зайвих зусиль. Деякі садівники і гровери практикують змішування кокогрунта з землею - наприклад, в аутдорі: так можна поліпшити якість природного грунту, навіть глинистого, збагатити його і підвищити аерацію.
Можна використовувати чистий кокосовий грунт: всупереч поширеній помилці, він, а не земля, кращий субстрат для Індора. Відзначимо повітропроникність і вологоємність кокосового субстрату (утримує вологи в 7 разів більше власної ваги).
Як приготувати кокосовий субстрат?
Як розвести кокосовий субстрат і як використовувати грунт, отриманий після розведення?
Простий рецепт: залити водою по інструкції, дочекатися розбухання, 3-4 рази промити вологу масу (щоб видалити зайву сіль і інші випадкові домішки). Якщо інструкції немає, враховуйте приблизну пропорцію: 1 кг пресованого і зневодненого волокна дає 15 літрів готового грунту, при цьому вбирає 7 літрів води.



Як замочувати кокосовий субстрат: візьміть таз або відро, залийте брикет (1 кг) трьома літрами води і дочекайтеся повного вбирання. Якщо залишилися сухі грудочки, поступово додайте води, до тих пір, поки готовий грунт не стане вологим і однорідним.
Як зберігати кокосовий субстрат, якщо використаний не весь обсяг готової маси? Дозвольте залишку повністю висохнути і зберігайте в пакеті, в сухому місці, замочуйте в міру необхідності.
Промивання кокосового субстрату - необов'язковий етап, але краще його не пропускати, особливо якщо планується використання в чистому вигляді в Індорі, де ймовірність випадкових домішок мінімальна.
Як промити кокосовий субстрат, що не забруднивши при цьому все навколо? Досвідчені гровери рекомендують:

  • використовуйте стару тканинну сумку, полотняну наволочку, стару футболку з зашитим коміром і рукавами;
  • кладіть сухий брикет в сумку, наволочку або футболку, а потім - в таз;
  • замочуйте в тазі з великою кількістю води;
  • зав'яжіть отвір гумкою і залиште на деякий час - перша вода буде темною;
  • акуратно злийте воду і залийте знову (увага: чим тепліше вода - тим інтенсивніше вона забарвлюється, тому рекомендують промивати не холодною, а гарячою водою, якщо є можливість);
  • повторіть 3-4 рази, до чистої води.
Цей спосіб «як розвести кокосовий субстрат» - складніше, ніж приготування за інструкцією. Як розводити кокосовий субстрат з меншими тимчасовими витратами, убивши при цьому випадкові мікроорганізми або грибки, які могли потрапити при транспортуванні і неправильному зберіганні? Просто залийте брикет окропом але так я написано в інструкції.

Як приготувати кокосовий субстрат: рецепти грунту

З тим, як розвести кокосовий субстрат, розібралися. Можна використовувати його в чистому вигляді - це вже відмінне середовище для рослин (з урахуванням, звичайно, грамотного добрива та догляду).
Інші рецепти:
Додайте розмочений коко-грунт в природний грунт при вирощування в аутдорі;
Використовуйте койрові «диски» в якості мульчі;
Змішайте навпіл з «квітковим» грунтом для пророщування насіння і зростання розсади;
Приготуйте поживний грунт: розведений брикет 1 кг, 200 мл рідкого біогумусу (або рідкого добрива на основі гуано кажана), 5 літрів сухого біогумусу, 3 літри води.
Закріплюйте рослину в кокосовому субстраті при вирощуванні гідропонним методом.



Як підготувати кокосовий субстрат для вирощування конопель?

Популярний спосіб: змішати три частини субстрату з частиною перліту або вермикуліту (популярні і інші пропорції) і поливати водою, збагаченої живильними речовинами. Агроперлит - роздутий вулканічний матеріал, забезпечує нормальний повітрообмін в грунті, не дає злежуватися і ущільнюватися, виконує функцію дренажу, здатний вбирати рідину (стаючи важче в чотири рази) і поступово віддавати її. Це створює продуктивне середовище для росту здорового канабісу.

агроперелит



Статті по темі:

Буферизація кокосового субстрату UGro
Як самому зробити розчин для гідропоніки
Стадії зростання конопель: від насіння до врожаю?
Біблія гровера Г.Гріна ч.1



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше