/ «Марихуана не просто «покращує настрій», вона лікує ПТСР»

«Марихуана не просто «покращує настрій», вона лікує ПТСР»

Мелані Накашьян (Melanie Nakashian) - засновниця організації, створеної для людей з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР) - «Ті, що вижили за канабіс».

 


В .: Ви спробували канабіс, коли дізналися, що він допомагає при ПТСР, або ви вже вживали його, не знаючи, що це ефективне лікування?

М.М .: Марихуана є частиною мого життя ось уже десять років, але тільки недавно мої відносини з «травою» розвинулися до такої міри, що я зрозуміла, що весь цей час я несвідомо використовувала її як ліки для тіла і душі, як засіб від всіх травм, які я встигла отримати до сих пір. Тому я почала дослідження - травми, канабісу та області їх перетину. Я виявила реальну нестачу обізнаності про властивості канабісу як ефективного засобу для лікування ПТСР у людей, які пережили сексуальне насильство або абьюз.

В ході дослідження я виявила також онлайн-спільноту, присвячене каннабісу, про який я не знала раніше. Я ніколи не жила і навіть не була в місцях, де канабіс легальний, не рахуючи одного вечора в Амстердамі. Я просто пам'ятала, як сильно марихуана допомогла мені самій, і хотіла дізнатися, переживали чи інші люди щось подібне. Саме тоді ідея «Тих, хто вижив за канабіс» почала розвиватися в повноцінне співтовариство, де ми ділилися інформацією один з одним 


В .: Як ви прийшли до розуміння того, що використання каннабіса може бути терапевтичним?

М.М .: У 2015 я переїхала, і на новому місці у мене не було доступу до марихуани. Я думала, що зможу звикнути до життя без куріння "трави", але я не змогла. Це тривало до тих пір, поки я не переїхала в місце, де марихуана знову стала доступною. Тоді я зрозуміла, що дійсно, абсолютно точно потребую ній, і не тому, що вона нібито «покращує мій настрій», але тому, що вона має позитивний вплив на мій стан, пов'язаним з ПТСР.


В .: Що трапилося, коли ви втратили доступ до каннабісу?

М.М .: Моє тіло перебувало в постійній напрузі і я нервувала майже весь час, була гіперактивною. Якщо хто-небудь незнайомий був нечемним зі мною в цей час, я могла закричати йому в обличчя, іноді прямо на вулиці. Це може здатися комусь вражаючим, але на самій-то справі це досить небезпечний спосіб життя. Тоді ж я почала зловживати алкоголем, в надії перемогти свою безсонню, і втратила зв'язок з реальністю.

У той же самий час, медичні установи, і навіть особисто знайомі зі мною доброзичливці, намагалися змусити мене вживати таблетки, які можуть бути ефективними в деяких ситуаціях, але мені вони приносили швидше за шкоду, ніж користь. Вони нібито відключали мене від самої себе і моїх власних емоцій.

Що стосується алкоголю - все, що я відчувала, - це сп'яніння. Алкоголь деструктивно впливав на мою свідомість, тіло і душу. Канабіс не тільки лікував мене - душу, свідомість, тіло, - а й робив мене реальнішою, змушував відчувати себе самою собою. Так, канабіс день за днем ​​лікує симптоми ПТСР - депресію, безсонню, тривогу і хворобливу реакцію на подразники, але цього недостатньо: нам необхідно також говорити про те, як марихуана здатна лікувати травму в довгостроковій перспективі, наприклад, сексуальну травму, яка зачіпає найглибші частини нашої особистості і ядро ​​нашої самосвідомості.


В .: Чи є недоліки у використання каннабіса?

М.М .: Багато людей, що мали негативний досвід куріння марихуани, особливо особи з ПТСР, повідомляли про спалах занепокоєння після того, як ефект від канабісу проходить. Це означає, що, якщо ви намагаєтеся інтегрувати марихуану в процес лікування ПТСР, слід враховувати таку інформацію: у деяких людей можуть виникнути занепокоєння або тривога.

Взагалі, процес лікування ПТСР не найприємніший, і канабіс навряд зробить його приємніше. Канабіс - це не про те, як «відчувати себе краще». Він потрібен для того, щоб допомогти людині звернутися до себе самого і пізнати себе на новому рівні.


В .: Як люди з ПТСР можуть поділитися своїми історіями?

М.М .: Кожен може зв'язатися зі мною через особисті повідомлення. Той, хто захоче поділитися своєю історією, може написати її самостійно, або ж я можу взяти у нього інтерв'ю, що іноді навіть простіше, тому що деяким людям досить важко самостійно розповідати про що-небудь. У будь-якому випадку, висвітлені будуть тільки ті аспекти історії, якими людина сама захоче поділитися.

Мені випадає шанс дізнатися про цих людей ближче. Я зустрічаю багато однодумців і ми, безумовно, формуємо деякий рух. Ми створюємо не тільки віртуальні, але і реальний простір для спілкування люблячих марихуану людей з ПТСР.


Читайте також:

Канабіс допомагає людям з ПТСР початок...

Чи допоможе канабідіол (КБД, CBD) скинути вагу і налагодити метаболізм?

Канабіс - натуральний засіб проти полікістозу?

Масло медичного канабісу проти злоякісних пухлин - метод доктора У.Кортні



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше