/ Різновиди таймерів і особливості їх застосування

Різновиди таймерів і особливості їх застосування

Для того, щоб спростити догляд за рослинами, дуже зручно застосовувати таймер включення і виключення електрики. Такий пристрій забезпечить рослинам комфортні умови для їх повноцінного розвитку. Для того, щоб системи вентиляції, зволоження, освітлення, поливу, а також підтримання відповідного температурного режиму включалися і відключалися вчасно, рекомендується встановити таймер. Тепер вам не потрібно витрачати багато часу на догляд за своєю теплицею, і вашим рослинам буде забезпечені ідеальні умови для зростання!

Таймери бувають наступних видів

  1. Механічні таймери.
  2. Електронні таймери.
  3. Реле часу.
Всі вони працюють за одним і тим же принципом: на шкалі механічного таймера або за допомогою кнопок електронного цифрового таймера потрібно встановити час включення і виключення. Потім потрібно підключити прилад до таймера. А далі пристрій зробить все сам - у встановлений час рослини будуть политі, включиться світло або інше підключене устаткування. Деякі моделі таймерів дозволяють задавати програму на добу. А завдяки іншим можна задати команду для включення приладу в певний час в різні дні тижня.
Зазвичай тип і модель приладу вибирається залежно від того, з якою метою він купується, наскільки необхідна точність в роботі і якою мірою потрібно ваша участь в управлінні пристроєм. Поговоримо докладніше про особливості управління приладами за допомогою різних типів таймерів.

Механічний таймер

Цей вид таймера влаштований так, що користувачеві необхідно самому встановити час включення і виключення підключеного приладу. Зовні він виглядає як розетка з таймером. Їх принцип дії заснований на роботі вбудованого годинникового механізму. Для установки потрібної програми необхідно натиснути клавіші напроти потрібних цифр на циферблаті. Зазвичай ціна ділення в механічних таймерах становить 15 хвилин. Наприклад, ви хочете, щоб через кожен 8 годин 15 хвилин включався крапельний полив розсади. Для цього необхідно навпаки відповідних показників часу натиснути сектор по 15 хвилин.
Такі моделі дуже прості в експлуатації. Їх можна використовувати і в якості розетки, і в якості таймера. Для цього потрібно переключити пристрій в потрібний режим за допомогою важеля, розташованого збоку. Відгуки про таймери фірми Feron показують, що вони надійні і рідко виходять з ладу. Особливість механічних таймерів полягає в тому, що вони дозволяють встановлювати програму тільки на добу.

Електронні таймери

Перед першим використанням електронного таймера його потрібно поставити на зарядку, так як він працює від акумулятора. Якщо в механічних таймерах мінімальний інтервал становить 15 хвилин, то в електронних - 1 хвилина, що дає більше можливостей в його використанні. Потім за допомогою кнопок управління необхідно виставити поточний час, а потім запрограмувати дні тижня і час включення і виключення на кожен день. Всього пристрій дозволяє встановити близько 10 програм (в залежності від моделі).
Якщо ви вирішили купити цифровий таймер Lumatek, можете бути впевнені, що тепер ваша розсада виявиться в надійних руках! Це пристрій можна запрограмувати на тиждень вперед, що дозволить вам виїхати у відрядження, в гості до родичів або у відпустку, не переживаючи про догляд за рослинами. На нашому сайті ви можете прочитати про особливості використання електронного таймера. Його ціна і якість вас приємно здивують!

Реле часу

Це пристрій автоматично включає і відключає підключений прилад заздалегідь встановленим користувачем програмами. Реле оснащено пам'яттю, тому задані на тиждень дані зберігаються і в точності виконуються приладом, навіть якщо було проведено відключення від електромережі. Дуже часто його використовують для управління освітленням. Ті моделі, які позначені літерою «С» можуть бути запрограмовані на добу, а ті, що буквою «Н» - на тиждень.
Хоча вартість реле часу не набагато вище, ніж у інших видів таймерів, його можливості цілком виправдовують вкладені кошти. Вони досить прості, але в той же час неймовірно надійні в експлуатації. Деякі моделі дозволяють вводити дані з точністю до секунди і задавати безліч програм. Вони забезпечують безперебійну роботу підключених систем завдяки вбудованій системі контролю над перешкодами і перепадами напруги.
На сайті компанії GrowPro можна побачити різні моделі механічних, електронних таймерів і реле часу, а також докладний опис їх характеристик. Вирішивши замовити у наших менеджерів відповідну модель, ви можете розраховувати на доставку по Києву або в інші міста України. Вдало підібраний таймер забезпечить ефект вашої присутності в оранжереї, звільнивши час для більш важливих справ!


Статті по темі:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше