/ Світловідбиваючі внутрішні покриття для гроубоксів

Світловідбиваючі внутрішні покриття для гроубоксів

Світловідбиваючі внутрішні покриття для гроубоксів


Гроубокс - це спеціальний «будиночок» для рослин. Гроувери-умільці роблять його в старому системному блоці, акваріумі, коробці і навіть шафі. Зручніше за все, звичайно, фабричний гроубокс - «намет» для рослин, де передбачені всі необхідні дрібниці - двері, рукава під вентиляцію, отвори для проводів, труби, на яких можна закріпити підвісні конструкції. Зазвичай гроубокс складається з каркасу (металевих трубок), зовнішнього гроутенту (повітро-і водонепроникного) і внутрішнього світловідбиваючого покриття.
Але що робити, якщо внутрішнє покриття прийшло в непридатність, або куплений тільки зовнішній гроутент, або гровер вирішив виготовити бокс своїми руками? Тут в справу йдуть світловідбиваючі плівки.
cbgrow2.jpg

Чим покрити гроубокс зсередини?

Внутрішня поверхня боксу повинна бути світловідбиваючою. Найпростіший і доступний варіант - просто пофарбувати її в білий колір матовою фарбою, яка не відблискує і рівномірно розподіляє світло. Важливо, щоб фарба була нетоксичною: від світла бокс буде нагріватися, і можуть виділитися небезпечні речовини.
Варіант трохи складніше - обклеїти бокс харчовою фольгою: матовою стороною назовні, глянсовою - всередину. Якщо поверхня фольги буде глянсовою, світло може обпалити рослини. Фольга дуже легко мнеться і рветься, тому цей метод підійде тільки акуратним і терплячим.
Ще один варіант - пенофол. Це «пінка», покрита алюмінієвою фольгою:
  • просто кріпиться за допомогою степлера або алюмінієвого скотча (клей на основі розчинника Не застосовуйте, роз'їдає піну);
  • стійка до деформації;
  • продається в будь-якому будівельному супермаркеті.

Недоліки: пенофол - це утеплювач, і температура всередині гроубоксу виросте; потрібна хороша вентиляція.
Нарешті, існує світловідбиваюча плівка для гроубоксу. Її переваги:
  • міцний матеріал;
  • створена спеціально для гроубоксу, не викликає зайвого підвищення температури;
  • виготовлена з «харчового» матеріалу, безпечного для людини, тварин і рослин;
  • максимальне відбиття світла;
  • захист від отруєння газами;
  • розсіювача текстура поверхні розподіляє світло рівномірно.

Порівняльна таблиця внутрішніх покриттів гроубоксу


Біла матова

фарба

Будівельний

пенофол

Харчова

фольга

Світловідбиваюча

плівка

відображення світла, %

70-85

95

50 і більше

97-99

Плюси

Ціна, доступність, можна використовувати в житловому приміщенні, простота використання

Довговічність, відображає 95%, додаткова звукоізоляція, ціна.

Доступність, ціна.

Простота монтажу, міцність, довговічність, безпечний, нейтральний температурний режим, рівномірне відображення, широкий асортимент плівок з врахованими характеристиками.

Мінуси

Необхідно дочекатися повного висихання, не сертифікована для використання з харчовими продуктами, вологість скорочує термін служби, невеликий % відбиття світла.

Підвищення температури в гроубоксі, складності в монтажі, необхідність враховувати потужність лампи і стежити за можливими опіками рослин.

Відбиває світло гірше, ніж фарба: низький% і нерівномірність відображення; складний монтаж, недовговічність.

Ціна, необхідність враховувати потужність лампи і стежити за можливими опіками рослин.



Світловідбиваючі плівки для гроубоксу: отримати максимум з кожного люмена


Світловідбиваючий матеріал вибирає сам гроувер, виходячи з відомих йому плюсів і мінусів кожного покриття. Хорхе Сервантес, автор знаменитої «Біблії гроувера», перераховує матову білу фарбу, пенофол і спеціальне високовідбиваюче покриття для гроувінгу (Майлар (Mylar)). Він вважає, що чим більше відбитого світла в гроубоксі, тим більше його дістанеться рослинам: ефективність ламп може вирости на 20%!
Вільям Текс, автор книги «Гідропоніка для всіх», пише, що Гроуверу треба «отримати максимум з кожного люмена», і застерігає гроуверів від нерівної фольги, яка може мати ефект збільшувального скла і обпалювати листя. З цієї точки зору матова біла фарба набагато безпечніше, ніж «сріблясті» покриття.
Але «отримати максимум з кожного люмена» допоможе саме плівка. У магазині для гроувера Growpro є Mylar, який хвалить Хорхе Сервантес: наприклад, світловідбиваючаплівка Heavy Duty Mylar Foil 1.25m x 1m і Heavy Duty Diamond Mylar Foil 1.25m x 1m. Вони відрізняються текстурою поверхнею: у Heavy Duty Diamond Mylar Foil поверхня «алмазна», а у Heavy Duty Mylar Foil - глянцева. «Алмазна» поверхня створена для максимального відображення і розсіювання світла, а глянсова виконана таким чином, що ймовірність виникнення «ефекту лінзи» зведена до мінімуму. Обидві Майлар-плівки створені спеціально для гроувінгу, сертифіковані і безпечні при використанні з харчовими продуктами, не створюють підвищеної температури в боксі (як, наприклад, будівельний пенофол).

  Ще одна «алмазна» - світловідбиваючі плівка Diamond Lightite Foil 1.25m x 1m:
  • найщільніша,
  • непроникна для тепловізора,
  • запобігає теплопровідність за рахунок термошару Lightite,
  • захищає від отруєння газами,
  • шар Lightite - міцний і актікорозійно стійкий,
  • структура Diamond нагадує пірамідки, сприяє максимальному відображенню світла (98%) і розсіювання, запобігає появі відблисків,
  • безпечна для людей, тварин і рослин.
c6d1794b046ab380a513b287663c03f8.jpg


Читайте також:

Як правильно вирощувати гідропоніку. Частина I 
Найкращі лампи для гроубоксів
Сучасні органічні добрива в Growpro
Як підвищити врожайність конопель в Індорі?



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше