/ Як підвищити врожайність конопель в Індорі?

Як підвищити врожайність конопель в Індорі?

Ми впевнені, що будь-яка праця має бути винагороджена. Тому ми пропонуємо вам ефективну методику, яка повинна збільшити врожайність конопель. Звичайно, ніколи не варто забувати, що безпосередній вплив на це надає генетична схильність обраного вами сорту. Тому, засвоївши основні навики гроувінгу, рекомендуємо перейти до основних методів, які дозволять збільшити врожайність конопель в Індоре.


Спосіб 1. Збільшіть освітлення і додайте СО2

Світло - це те, що живить рослини. Тому кількість майбутніх суцвіть буде прямо пропорційно кількості одержуваного світла рослиною. Задуматися про додаткове світлі варто відразу після появи перших сходів під час вегетативного періоду. Світло буде сприяти розробці потужної структури і, відповідно, підвищить врожайність конопель.

При недостатньому освітленні рослини почнуть витягуватися і завалюватися на бік. Подорослішавши, вони стануть крихкими і дуже довгими. Останнє в майбутньому значно ускладнить процес освітлення і багато в чому знизить врожайність конопель. У період цвітіння забезпечити коноплю світлом - один з найголовніших пунктів майбутнього успіху. При цьому світлоросподіл має бути рівномірним. Тому намагайтеся тренувати рослини так, щоб суцвіття розташовувався на одному рівні.

Тренування краще проводити на вегетативній стадії. В іншому випадку врожайність конопель в Індорі може знизитися.


Намагайтеся не обпекти вашу рослину!

Не забувайте про те, що світлом ви можете пошкодити квітучу коноплю. Тому захищайте рослину від перегріву за допомогою вентиляторів, спрямованих на рослини або витяжки, встановленої недалеко від лампи.

Для того, щоб не обпекти ненароком коноплю, використовуйте одну з нижчеописаних ламп:
  • - Флуоресцентні. Такі лампи відрізнятися низьким рівнем нагріву. Це дозволяє розташовувати їх близько від рослин. Якщо не використовувати вентиляцію, лампи можуть створити перегрів в боксі.
  • - LED-панелі. Ці лампи варто розміщувати на відстані 30 см від врожаю. Якщо ви придбали лампи, з потужністю від 3 до 5 Вт, збільште відстань до 45 см.
  • -Металогалогенні і натрієві газорозрядні. Врожайність конопель в даному випадку буде залежати від розміру лампи і достатньої відстані між нею і рослинами. Такі лампи оптимально встановлювати на 60 см подалі від кущів.

І не забувайте, що конопля в Індорі може постраждати не тільки від яскравого світла, але і від перегріву. Тому не варто нехтувати вентиляторами і витяжками.


коноплі в індорі


Коли потрібно подумати про додавання СО2

Коли ви досягнете межі в кількості наданого коноплі світла, прийде пора задуматися про додаткову подачу вуглецю. Саме він за рахунок здатності рослини до фотосинтезу дозволить багато в чому збільшити врожай автоквітучих конопель.

Однак врахуйте, що без достатньої кількості освітлення, конопля не зможе засвоїти багато світла з вуглецем. Разом з тим флуоресцентні лампи або лампи ДНаТ, встановлені в гроубоксах, для цих цілей не підійдуть.

Що ви повинні знати про СО2

Ми з вами вже трохи з'ясували те, як підвищити врожайність конопель. Але для цього недостатньо володіти поверхневими знаннями. Тому трохи докладніше поговоримо про СО2:
  1. - Сам по собі вуглець не впливає на збільшення маси суцвіття.
  2. - Не варто перебувати в повністю герметичному гроубоксі яке містить велику кількість вуглецю - вам може стати зле. Використовуйте респіратор.

Спосіб 2. Тренуйте коноплю для рівномірного освітлення

Врожайність конопель великою мірою залежить від рівномірності її освітлення. Для цього вам доведеться тренувати рослини.

Ми пропонуємо вам кілька оптимальних, популярних для рослини способів тренування:
  1. - LST (low stress training). Спосіб практично не приносить додаткового стресу рослині. Пухнасті кущі утворюються за допомогою загинання центрального стебла так, щоб він прийняв горизонтальне положення. Бічні гілки, при цьому, приймають вертикальне положення і починають рости вгору. Це зменшує висоту рослини і знижує ризик обпекти його суцвіття. Загинання варто проводити на самому початку вегетації.
  2. - ScrOG (screen of green). Це одна з варіацій LST, яка передбачає після загинання установку над рослиною горизонтальної сітки. Вона дозволить більш акуратно і детально загнути стебла рослини, повністю просвічуючи його. Використовувати метод треба на початку вегетації. Цей метод передбачає вашого постійного втручання - щоб підвищити врожайність конопель, вам доведеться постійно класти на місце  стебла які вибиваються з-під сітки.
  3. - Суперкроппінг. З цим методом вам доведеться загинати тільки ті які сильно вирвалися в зростанні пагони. Місце вигину має розташовуватися максимально близько біля основи гілки і бути досить гнучким. Завдяки суперкроппінгу ви сповільніть зростання збільшення куща. Якщо ви пошкодите верхні шари при процедурі, просто накладіть на них на пару днів пластир.
  4. - Обрізка і FIM ( "Fuck, I missed!"). Це більш радикальний спосіб, який вимагає хірургічного втручання. Тут вам доведеться відрізати верхівку рослини - так поживні речовини знову зможуть вступати в центральний стебло. 

Спосіб 3. Правильно вибирайте добрива і не перестарайтеся з ними

Якщо розглядати освітлення для конопель як її їжу, то добрива можна уявити як вітаміни. Однак помилково вважати, що велика кількість вітамінів сприятиме активному росту конопель. Досить часто це помилка призводить до зворотного результату - повної втрати врожаю.

Канабіс - специфічна рослина. Відповідно, добрива для неї повинні вибиратися з особливою ретельністю. Добрива можуть як збільшити врожай автоквітучих конопель, так і знищити його. Тому при першій появі дивних плям на листках, нездорового блиску або жовтизні, переглянете "раціон" вашого врожаю - можливо, щось ви даєте йому в надлишку або дефіциті.


Простий лайфхак - вживайте вдвічі менше добрив, ніж виробник пише на упаковці. Це діє практично з усіма рослинами і їх видами. А краще, якщо ви будете використовувати Гров - з ним можна самостійно складати грунтосуміші і бути впевненими, що збір врожаю конопель буде вдалим.

Перед Харвест (за 3-4 тижні) можуть пожовтіти листя конопель. Це не страшно, тому що відбудеться природне зниження мінералів.


Спосіб 4. Пам'ятайте про температуру і вологість

Правильне і продуктивне вирощування автоквітучих сортів конопель багато в чому буде залежати від навколишнього середовища. Тому важливо стежити за тим, щоб лампи не палили листя рослин. Запам'ятайте, що оптимальний діапазон температурного зростання для канабісу - від 15 до 30 ° С. Більш висока температура може вбити трихоми і виснажити рослину.


Спосіб 5. Не лінуйтеся очікувати Харвест

Збір врожаю конопель у деяких багатьох настає вже через 2-3 тижні після посадки. Коли ж трапляється передчасний Харвест, рослини не встигають дозрівати, а суцвіття - виростати. Деякі види можуть тільки за останні 2-3 перед Харвестом додати четверту частину маси.

Проте всім відомо, що сатівний ефект найкраще відчувається в марихуані, зрізаної якомога раніше. Чим довше будуть рости коноплі, тим більше розслабляючий ефект ви від неї отримаєте. Хоча врожайність конопель і її ефект багато в чому буде залежати від сорту і виду.

Всі вищенаведені нами способи здатні збільшити врожай автоквітучих конопель. Але ми радимо не забувати про те, що вони спрямовані лише на посилення врожайності. У будь-якому випадку останнє слово в цьому питанні було і залишається за обраним вам видом і сортом канабісу.


Статті по темі:

Кокосовий субстрат для гроувінгу та канабісу

Чому насіння конопель не проростає?

Поширені захворювання конопель в аутдорі

Буферизація кокосового субстрату UGro



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше