/ Поширені захворювання конопель в аутдорі

Поширені захворювання конопель в аутдорі

Поширені захворювання конопель в аутдорі

Вирощування конопель в аутдорі має кілька незаперечних плюсів перед гровінгом в штучному середовищі. Однак  є і один великий мінус - рослини на відкритому грунті більше схильні до захворювань, ніж ті, що ростуть в Індоре. Які найпоширеніші захворювання конопель в аутдорі і як їх попередити? Чому у відкритому грунті рослини хворіють частіше, ніж в штучно створеному середовищі?

заболевания конопли в аутдоре

Коротко про вирощування марихуани в аутдорі

Одним з незаперечних переваг гровінгу у відкритому грунті є відсутність необхідності створення умов, максимально наближених до природних. Якщо за допомогою правильно підібраних складових (кокосовий субстрат, добрива для конопель, чіткий графік поливу і т. Д.) Можна створити необхідні умови для гарного росту і врожаю, то повністю відтворити світловий цикл, властивий відкритому середовищу, і ідеальну циркуляцію повітря неможливо. Вирощування в аутдорі підвищує і врожайність, і якість самого врожаю.
Проте, є і незаперечний недолік: рослини у відкритому грунті більш схильні до захворювань, ніж коноплі, вирощені в Індорі. Проте, при правильній профілактиці можна уникнути таких неприємностей, як захворювання і загибель рослин.

Хвороби конопель в аутдорі: різновиди та причини

Хвороби, якими найчастіше страждають коноплі на відкритому просторі, діляться на грибкові, бактеріальні та вірусні. Причиною їх появи служать наступні фактори:
  • підвищена вологість в поєднанні зі зниженою температурою;
  • наявність грибка або інфекції в грунті;
  • недостатня кількість світла;
  • поруч знаходяться заражені рослини;
  • перенесення збудника хвороби комахами або садовим інструментом;
  • потрапляння збудника в рослину внаслідок механічного пошкодження (злам, подряпина та ін.).
Найбільш поширеними хворобами марихуани в аутдорі є:
  1. сіра цвіль,
  2. біла цвіль,
  3. борошниста роса.

Сіра цвіль

Сіра цвіль (або сіра гниль) відноситься до бактеріальних захворювань. Найчастіше виникає в результаті надмірного поливу. Зниження температури є сприятливим фактором для розвитку. Хвороба вражає всі частини рослини, крім кореневої системи. Візуальна картинка - темно-сірі мокнучі ділянки з нальотом і з'являються поруч темні плями. Уражені частини рослини, будь то суцвіття, листя або стебло, починають гнити. Щоб зупинити розвиток хвороби, необхідно зменшити кількість поливів і обприскувати заражені кущі бордоською рідиною. Якщо вилікувати хворобу растишки не вдалося, краще знищити їх, щоб не заразити здорові сусідні кущі.

серая плесень

Біла цвіль

Біла гниль (вона ж біла цвіль) - одне з найпоширеніших грибкових захворювань конопель. На відміну від сірої цвілі, вражає не тільки листя і суцвіття, а й кореневу систему. Головна ознака захворювання - біля кореня з'являється мокра пляма, листя починає жовтіти і марніти, а на суцвіттях з'являється білий наліт, що нагадує мох. Якщо хвороба не встигла вразити весь кущ, необхідно купити добрива (фунгіцидні речовини), скоротити кількість поливів або використовувати мідно-мильний розчин. Але досвідчені конопляри рекомендують новачкам знищувати заражені кущі, щоб уникнути розповсюдження хвороби і зараження здорових сусідніх рослин.

белая плесень

Борошниста роса

Дане захворювання проявляється у вигляді білого нальоту на листках і суцвіттях, що нагадує борошно або цукрову пудру. На останніх стадіях захворювання листя починає засихати і опадати. Причиною виникнення хвороби найчастіше є великий контраст вологості (більш 80%) і температури (нижче 15 градусів). Пов'язано це, в основному, з затяжними дощами або короткочасними зливами, що несуть з собою перепад температури. При виявленні хвороби необхідно купити почвосуміші і замінити ними верхній шар грунту, а також знизити полив і кропити рослину фунгіцидними речовинами.

мучинистая роса



Читайте також:

Клонування рослин 

Коноплі та осіннє похолодання. Як зберегти врожай від холоду

Чому насіння конопель не проростає?

Буферизація кокосового субстрату UGro



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше