/ Weed-and-wine, культура вживання

Weed-and-wine, культура вживання

Weed-and-wine, культура вживання


Палити чи пити алкоголь - а точно потрібно вибирати? Завдяки терпенам (вуглеводні містяться в ефірних маслах) і інших речовин, канабіс і вино утворюють складне поєднання смаків і запахів. Вони поєднують в собі фруктові і землисті нотки і правильний сорт канабісу з хорошим червоним або білим вином стає трендом в культурі споживання -  вина і канабісу. А в Каліфорнії навіть існує вино, насичене каннабісом - до речі, дуже дороге.


Канабіс з вином - відмінне поєднання або псування продуктів?


Канабіс і вино створюють цілий всесвіт запахів. Сортове різноманіття - як вина, так і канабісу - дозволяє створити немислимі поєднання смаків і запахів. Пошук нових поєднань вина і канабісу - хобі, яке може стати новим напрямком в індустрії.
В Європі куріння самокрутки з марихуаною за келихом вина або пива - не така рідкісна звичка серед «досвідчених користувачів» канабісу. У США  і культура, і закон, фактично, відносяться до вживання марихуани поблажливіше, ніж до вживання алкоголю. Тому, якщо людину турбує його поліцейське досьє, йому краще не потрапляти на вулицю або в машині з пляшкою пива або іншою розкритою упаковкою алкоголю. Неважливо, п'яний він чи ні, він не може просто читати книгу і присьорбувати пиво в сонячний день де-небудь в Центральному парку, якщо не хоче, звичайно, зайвих прецедентів для приводу в поліцію.
Тому трава-і-вино (weed-and-wine) - це, все ж, швидше за «домашній», а не «вуличний» тренд, який виник завдяки легалізації канабісу в США.
Пиття свіжого білого вина за курінням марихуани - це, звичайно, задоволення для тіла і душі, яке, однак, виглядає дещо претензійно. Усвідомлюючи ризики і можливості такої справи, Американська канабісна індустрія почала ферментувати виноград разом з Маріхуановими шишками, розвиваючи новий напрямок вживання вина і марихуани, нові професії, партнерства і спеціальні клуби. Але давайте заглянемо в лабораторію і подивимося, як це робиться.

Хімія і життя


Смак і аромат вина формується майже магічно: це поєднання цукрів, терпенів, ефірів, дріжджів, меркаптанів, лактонів, піразину і безліч інших субстанцій, включаючи грибкову цвіль. Чули коли-небудь про таку? Вона небажана на рослинах, включаючи марихуану, але ви високо оціните той медовий і фруктовий аромат, який вона дарує сотерну і іншому білому вину.
У вині ефірні сполуки формують своєрідні цеглинки фруктових смаків, надають характерний яблучний аромат шардоне. Завдяки піразинам, совіньон має свій трав'янистий запах. Меркаптани надають фруктовий, гірко-солодкий ягідний смак бордо, каберне, мерло. Молоде червоне вино може мати металевий присмак, а шаблі - мінеральний смак, завдяки сполукам сірки. Потрібну кількість бактерій на всіх стадіях ферментування надає цінність таким винам, як Амароне, тому що вони майже чарівним чином додають бальзамічний компонент до смаку і аромату цих вин.

Терпени


Хімічні сполуки, які називаються «терпени» - це те, чим канабіс і вино обмінюються, коли мова заходить про смак. Терпени дають вину і пиву багату палітру смаків: солодкий, квітковий, трав'янистий, смолистий. Квіткова нотка в хорошому мускаті, совіньоні або шампанському, і безліч інших тонких ароматів, таких як апельсиновий, лимонний або рожевий - все це, фактично, «йде» від терпенів. Різноманітні терпени можуть змушувати нас відчути і більш інтенсивні запахи - сосни, горіхів, сиру або навіть бензину. Терпени представлені в природі в дуже малий концентрації, однак вони відіграють найважливішу роль в розвитку якості вина і канабісу. Більше 50 терпенів виявлено у вині, і більше 100 - у канабісу.

идеальное сочетание вина и каннабиса


Пересічні смаки і аромати

Але за смаки і запахи відповідають не тільки терпени. Молекулярна складність натуральних винних з'єднань дозволяє мати велику кількість ароматів які сприймаються людиною, доведено що аромати канабісу бідніші. Крім того, наш язик прекрасно відчуває всі відтінки винного смаку, в той час як при курінні інформацію про аромат поставляэ нам, головним чином, наше небо і респіраторна система. У процесі куріння багато терпенів зникають, не встигаючи торкнутися наших рецепторів.
Незважаючи на це, природа канабісу, у купі з можливістю селекціонерів розвивати якості окремих сортів марихуани, і разом з безмежними можливостями комбінацій генетичних характеристик і властивостей навколишнього середовища, може дати марихуані прекрасний смак і дуже цікавий комплекс ароматів. Приблизно як у випадку з вином.
І смак вина, і смак канабісу можуть бути приблизно класифіковані як фруктовий, квітковий, трав'янистий, гострий, землистий. Ці основні групи можуть підрозділятися за бажанням сомельє, аж до індивідуальних відчуттів, заснованих на безлічі факторів, що включають особисті спогади і те, які аромати з'являються під час куріння, а які - при вживанні печива з марихуаною або нюхання свіжого листа.
Тут, однак, є важливий момент: більшість приємних винних ароматів розкривається для нас, коли ми їмо певну їжу, «підходящу» до того чи іншого вина. У той же самий час, хороша їжа стає справжнім делікатесом, якщо їсти її, запиваючи «правильним» вином.


Так як правильно поєднувати вино з марихуаною?


У США, як і, ймовірно, десь ще, сомельє і любителі марихуани прагнуть поєднувати - на схожості або контрасті - запахи і смаки різних сортів вина з різними сортами марихуани. Вони пропонують любителям марихуани, на додаток до трави, кращі ігристі вина, на кшталт шампанського або просекко, для того, щоб освіжити «сухий рот курця» за допомогою вина з бульбашками. Ця освіжаюча роль вина - досить важлива річ в поєднанні «вино плюс канабіс», єдина причина, по якій слід зупинитися після кількох ковтків вина, а не випивати всю пляшку, - це добре відомий неприємний ефект взаємодії алкоголю з ТГК.
З тієї ж причини, легке червоне вино на зразок піно нуар, мерло, каберне любителі марихуани вживають частіше, ніж портвейни та інші міцні вина. Це м'які, ароматні вина з низьким вмістом таніну, і вони допомагають уникнути почуття сухості в роті і в горлі. З іншого боку, хто відмовиться від хорошого терпкого бордо тільки тому, що від нього може запершити у горлі і злегка пересохнути в роті? Також сомельє вважають, що аромат лимона в деяких сортах канабісу відмінно поєднується з сухими білими винами на кшталт Совіньйон Блан, піно або шардоне. Але схоже, що на практиці любителям марихуани сподобається  біле напівсолодке, ніж рислінг або мускат.
Якщо сорти канабісу з кислим і фруктовим запахом добре поєднуються з ігристими винами, то будь-який курець дешевих цигарок може підтвердити, що його цигарка так само прекрасно поєднується з прохолодним шампанським, особливо - теплим сонячним днем ​​в Центральному парку, особливо якщо це не заборонено. Дійсно, ці прохолодні свіжі вина з бульбашками прекрасно освіжають горло будь-якого курця, а не тільки любителя марихуани.
І інші сорти марихуани відмінно поєднуються з більшістю білих сухих вин,  або приємно контрастують з червоними. До речі про терпени: як щодо Джоінт після чашечки міцного еспресо? У кави теж є терпени, і вони прекрасно «дружать» з марихуаною, так що вам залишається тільки вибрати -  підбадьоритися або розслабитися.

Оригінальне каліфорнійське «канабіс» вино


Виробники вина в Каліфорнії вирішили включити канабіс в процес ферментації винограду. Спочатку вони робили таке вино для власного вживання і для того, щоб поділитися ним з друзями, але популярність каннабісного вина в вузьких колах навела їх на думку, що треба випускати цей продукт на великий ринок, в надії, що легалізація марихуани в Каліфорнії зробить його популярним і серед масового покупця. На жаль, за межі Каліфорнії цей продукт так майже і не вийшов: сьогодні його важко купити в інших штатах. Навіть штати, в яких повністю легалізована марихуана - Колорадо, Вашингтон, Орегон - не дозволяють продавати на своїй території настояні на канабісу алкогольні напої.
В оригінальному каліфорнійському рецепті у виноград на стадії ферментування додають Маріхуанові листя і «шишки», і залишають настоюватися на кілька місяців. Це вино називається, - нізащо не здогадаєтеся, - Канна (Canna Wine). Пляшка коштує досить дорого - від 120 до 400 доларів. Хтось каже, що певні сорти і бренди канабісу отримують «популярність» в найкоротший час, користуючись тим шляхом, яким винороби йшли протягом століть. Але чи можливо купити пляшку Кана-вина за 400 доларів і продати її, через роки, за 1000? Це навряд чи.
Величезна різноманітність сортів канабісу, гібридів і сумішей відкриває можливість для нової «культури дегустації», з професійними знавцями і «дегустаторами» канабісу, легальною індустрією виробництва - так само, як це було з вином. Половина індустрії розваг в цій області обертається навколо вина і їжі, і зараз виробники вина «додають нового гравця» - поки що він, правда, грає за їх команду.

алкоголь с каннабисом - эксклюзивно из Калифорнии

Читайте також:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше