/ Поради Гроверу початківцю

Поради Гроверу початківцю

Вирощування конопель - заняття цікаве і досить непросте. Як і будь-які інші рослини, вона вимагають до себе особливого догляду і уваги. Щоб отримати багатий врожай, початківець гровер повинен бути добре обізнаний про всі тонкощі посадки і догляду за марихуаною, враховувати сорт конопель, грунт, освітлення і вміти правильно удобрювати її. Процес вирощування марихуани буде відрізнятися в залежності від того, чи відбувається це в відкритому чи закритому приміщенні. Наприклад, при вирощуванні марихуани в закритому місці, дуже важливо перевіряти її хоча б один раз в день на необхідність поливу, добрива або іншого додаткового догляду.

У будь-якому випадку, перш, ніж приступити до вирощування марихуани, необхідно позбутися від думки, що гровінг - це неймовірно складне заняття. Насправді, це досить простий і часом захоплюючий процес. Адже не дарма в побуті канабіс називають "травою" - його насіння подібно бур'яну легко проростають практично на будь-якому грунті. Однак той факт, що конопля є квітуча рослина, плодоносити вона може лише раз на рік - в осінній період. Цей факт дуже важливий для тих гроверів, які мають намір вирощувати коноплю в домашніх умовах. В даному випадку для вашого майбутнього врожаю знадобиться рясне освітлення (не менше 12 годин на добу). В іншому випадку може виявитися, що ви витратили гроші і сили даремно.


Вирощування конопель


Досить часто багато початківців гроверів задаються питанням, чому рослина просто не може самостійно цвісти собі в горщику без будь-якого додаткового догляду. Відповідь  проста - якщо пустити процес на самотік, то ви зберете буквально кілька шишок (якщо, звичайно, взагалі марихуана буде врожайною), а насіння можна буде викинути. Адже суть процесу вирощування канабісу - не просто дати рослині зацвісти, а створити такі умови, щоб перед цвітінням марихуана проростала в горщику не менше кількох тижнів під вашим наглядом.

Більш досвідченим Гроверам відомо, що перед цвітінням канабіс необхідно утримувати в горщику від 5 до 6 тижнів під постійним світлом. Залежно від придбаного сору конопель буде відрізнятися і якість освітлення. Власне, про цей важливий аспект ми й поговоримо з вами нижче.


Устаткування для гровера початківця

Як ми вже говорили, для вирощування конопель дуже важливо правильно організувати освітлення. А його в добу ваше рослина має отримувати не менше 12-16 годин. Тому для тих, хто проживає в країнах з відносно холодним кліматом, вирощувати коноплю в домашніх умовах рекомендують під лампами. Найбільш оптимальним варіантом для цього є лампи, чиє світло максимально наближене до натурального денного. Вони називаються ДНаТ.

Якщо ваш гроубокс за розмірами не перевищує 1х1х2 м, (2 м - це висота гроубокса), то вам буде досить придбати ДНаТ з потужністю в 400 Вт. Природно, що така лампа навряд чи буде економити ваш електроенергію, але результат від її застосування напевно буде продуктивним.

Друге місце за популярністю займають енергозберігаючі лампи (ЕСЛ). Вони існують в декількох спектрах:

  • - Холодний (синій). Підходить для вегетаційного періоду.
  • - Гарячий (червоний). Використовується в період цвітіння конопель.

Основна перевага такої лампи - її економічність. Вона може генерувати світло в 600 Вт, споживаючи всього 120 Вт. ЕСЛ практично не нагріваються під час роботи, тому ймовірність того, що лампи обпалять ваш урожай максимально низька. Початківцям Гроверам важливо розуміти, що купувати ДНаТ для маленького гроубокса недоцільно.

Ще один важливий момент - дотримання режиму. Вночі коноплі повинні перебувати в темряві і не отримувати абсолютно ніякого світла. Тому в період цвітіння гроубокс рекомендують переносити в закриті приміщення, де ви зможете самостійно контролювати процес освітлення.


Устаткування для початківця гровера


Фітолампи для вирощування рослин

Початківець гровер може заплутатися в різноманітності вибору освітлення для гроубокса, так як кожна з ламп має свої особливості і переваги, оптимальні для того чи іншого сорту конопель, стадії її вирощування. Тому давайте познайомимося з кожним видом ближче.

По-перше, для вегетативної стадії розвитку рослини необхідний білий світ, під час цвітіння (осінній період) - м'який жовтий. Тому, щоб правильно виростити марихуану, вам знадобиться використовувати обидва цих спектра.

Не забувайте і про те, що крім правильного придбання освітлення, необхідно дотримуватися певних правил їх установки і техніки безпеки в залежності від виду лампи.


Добрива для вирощування конопель

Без підживленя виростити марихуану можливо, але це не дасть вам ніяких гарантій про її якість у майбутньому. Тому ніколи не варто забувати про добрива. Починати необхідно вже під час вегетаційного періоду, як тільки проростає насінина. У цей період у конопель починається активне зростання, яке потребує багато азоту. Якщо в даний період ваш врожай злегка поникне, не поспішайте рясно удобрювати його - можливо, йому не вистачає вологи або її занадто багато.

У період цвітіння удобрювати коноплю краще фосфором, але і не нехтувати калієм, азотом та іншими мінеральними речовинами. Конопля дуже чутлива до добрив, тому найкраще використовувати половину від того, що рекомендують на упаковці.

Не забувайте і про те, що існують мінеральні та органічні добрива, кожні з яких дають рослині щось своє. Їх можна комбінувати між собою або вибрати те, яке буде відповідати вашим очікуванням від врожаю.


Добрива для вирощування коноплі


Освітлення для вирощування марихуани

Вибираючи фітолампи для вирощування рослин, ми рекомендуємо відштовхуватися від наступних видів:
  1. 1. ДРИ Лампи, призначені для використання під час вегетативної стадії (перші 2-4 тижні) розвитку марихуани. Спектр випромінювання світла ДРИ - синій, що зменшує проміжні вузли і дозволяє рослині розростатися вшир, набуваючи кустистость.
  2. 2. ДНаТ (натрієві лампи, ДНаЗ). Ідеальний варіант для періоду цвітіння марихуани. Спектр випромінювання ламп - м'який, помаранчевий, теплий "осінній" світло. За рахунок цього гілки кущів витягуються, а суцвіття наливаються силою. Особливість ламп - нагрівання під час роботи. Тому їх потрібно розміщувати на безпечній від рослини відстані.
  3. 3.ЕЗЛ (люмінесцентні лампи компактних розмірів, КЛЛ). Мають низький поріг споживання електроенергії, невисоку температуру нагрівання, дають трохи світлової енергії. Тому ЕСЛ використовують, коли пророщують паростки і клони.
  4. 4. LED. Економічні в енергоспоживанні, але відрізняються низькою світловіддачею. Це може негативно позначитися на врожаї. Дорожчі і сучасні моделі ЛЕД-ламп мають спектр ширший, однак і вартість їх буде відрізнятися від звичайних ЛЕД-ламп.

Підбір, установка і використання освітлювальних приладів для вирощування марихуани - це ще не гарант успіху. Не менш відповідальний процес - це вибір насіння конопель. Щоб вгадати з першого разу і порадувати себе якісним урожаєм, краще почати в уже перевірених і популярних сортів: Afghan (голландський сорт, оптимізований для домашнього вирощування), АК-48 (володіє чарівним ефектом) і В-52 (є гібридним сортом).

Освітлення для вирощування марихуани


Комплекти освітлення для вирощування канабісу

Ми вже поговорили з вами про те, яким повинен бути світ для вирощування конопель в залежності від стадії її розвитку, а також яке може і повинно бути підживлення. Тепер настав час поговорити про те, що ще необхідно для продуктивного вирощування. Варто відзначити, що ви можете придбати лампи не тільки окремо, але і в комплектах освітлення для вирощування канабісу. Адже, крім світла, вам знадобляться і інші допоміжні елементи.

Так, професійні комплекти можуть включати в себе:
  • натрієві лампи ДНаТ;
  • - дроти;
  • - конденсатор;
  • - відбивач;
  • - баласт.

Баласт є пускач, який має захист від мережевих перепадів напруги. За рахунок цього термін ваших ламп буде збільшений на 1-2 циклу. Подібні комплекти багато в чому можуть спростити для вас процес вирощування конопель, так як вам не доведеться самостійно займатися пошуком всіх складових і у вас з'явиться можливість купувати набори, підібрані досвідченими фахівцями.


Баласти для ламп ДНаТ, МГЛ

Баласт (ще ви можете зустріти таку назву, як дросель) являє собою спеціальний пусковий пристрій на електромагнітах, яке всередині має мідну або алюмінієву котушку.

Незважаючи на досить високу вартість подібних пристроїв, вони користуються підвищеною популярністю серед досвідчених гроверів, так як дозволяють до 20% економити споживану електроенергію. Додатково за рахунок використання баласту для ламп ДНаТ і МГЛ ви зможете продовжити термін їх служби до декількох циклів.


Статті по темі:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше